3 anholdt efter skoleindbrud

3 unge mænd blev tirsdag anholdt med 5 pc’ere i bilen fra et netop anmeldt skoleindbrud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

3 unge mænd på kun 17 år bliver onsdag morgen fremstillet i grundlovsforhør, efter de tirsdag blev anholdt efter at have været i besiddelse af 5 pc’ere, der netop var blevet stjålet ved et indbrud på Tølløse Skole.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

Det var en meget opmærksom borger, der førte politiet på sporet af de meget unge mennesker, der kørte sammen i en bil, og som ifølge vidnet opførte sig meget usædvanligt på en tankstation i Ringsted.

- Vi sendte en politibil til stedet - og fandt 5 pc’ere fra et netop anmeldt indbrud i Tølløse i deres bil. Desuden havde de personlige papirer tilhørende ælldre beboere på et plejecenter i karlslunde, der også har været udsat for et indbrud, fortæller politiets Martin Bjerregaard onsdag.

De 3 forsøgte i første omgang at slippe væk fra politiet, men efter en udramatisk biljagt overgav de sig til politiet. Der er tale om 3 unge mænd på 17 år, de 2 fra Ringsted og en fra Vordingborg.

Der har den seneste tid været en stor stigning i antallet af indbrud mod skoler i hele vores region, men det er ifølge politiet for tidligt at sige, om de unge mennesker kan sættes i forbindelse med andre indbrud.

 -Vi forsøger at få dem varetægtsfængslet, så vi kan få arbejdsro til målrettet at undersøge, om de kan forbindes til andre af de mange aktuelle indbrud på skoler og andre offentlige institutioner.  Samtidig skal vi også høre de unges egne forklaringer, ligesom vi vil kontrollere deres DNA i forhold til de tekniske spor, som vi har indsamlet, siger Martin Bjerregaard.

Han betoner netop borgerens tip om de unge som et muligt gennembrud.

- Det er rigtig godt, at borgere reagerer, når de ser noget usædvanligt. Ofte er det jo ikke noget – men det er tit den slags henvendelser, som kan være med til at få hul på kriminelle sager, siger Martin Bjerregaard.