¨

28-årig døde i arbejdsulykke - ven arrangerede kæmpe mindeoptog med 80 lastbiler

00:53

Video: TV ØST

Kolleger og venner kørte i en stor kortege med 80 lastbiler for at mindes en 28-årig mand fra Holbæk , der mistede livet i en arbejdsulykke.

Der var mødt masser af mennesker op ved Sankt Nikolai Kirke i Holbæk lørdag eftermiddag for at tage afsked med en 28-årig mand fra Holbæk, der mistede livet efter en arbejdsulykke den 14. marts.

Men det var ikke kun familie, venner og bekendte, der var dukket op. Ved ceremonien var cirka 80 lastbiler og chauffører samlet for at mindes den afdøde.

Han havde været stolt. Men han kigger også ned, det er jeg 100 procent sikker på

Simon Olsen, Ruds Vedby

- Det fortjente han. Der er ikke så meget at sige til det. Han fortjener, at det skulle være stort, og der er mange, der er mødt op, siger lastbilchauffør Simon Olsen fra Ruds Vedby.

Den 28-årige lastbilchauffør, som var ansat som chauffør i et privat vogmandsfirma fra Køge-egnen, omkom den 14. marts, efter han var kommet alvorligt til skade, da en affaldsbigballe på 1.200 kilo var faldet ned over ham.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lastbiloptoget lørdag ved Holbæk.  Foto: Anders Garde - TV ØST

- Da lastbilchaufføren ankommer med affaldet til Roskilde Forbrændingsanlæg, begynder han at åbne to metallåger i bagenden af sættevognen, og da lågerne så åbner op, falder bigballen ned over ham, fortalte Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, dengang til TV ØST.

Men trods redningsmandskabets forsøg på at redde ham, lykkedes det ikke, og manden døde af sine kvæstelser kort efter.

Lastbiler betød alt for ham

Simon Olsen var tæt ven af den tidligere lastbilchauffør. Efter dødsfaldet har han forsøgt at samle så mange chauffører med deres lastbiler som muligt for at mindes og sige endeligt farvel til den 28-årige.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lastbiloptoget lørdag ved Holbæk. Foto: TV ØST

- Det er jeg rigtig stolt af, for så er det et godt minde. Det var fordi, at det var det, der betød alt for ham. Han var selv chauffør, så det skulle ikke være andet, det ville jeg ikke bytte ud for noget som helst, siger Simon Olsen.

Simon Olsen havde arrangeret mindeoptoget gennem Facebook, og de cirka 80 lastbiler var samlet for at køre fra Holbæk Kirke til krematoriet i Ringsted.

- Han var bare et godt menneske, og det har alle syntes, ellers havde de jo ikke stillet op. Det var det her, der var hans passion, fortæller Simon Olsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Simon Olsen, Ruds Vedby. Foto: TV ØST

- Alt havde kørt på ham, hvis han havde set det her. Han havde været stolt. Men han kigger også ned, det er jeg 100 procent sikker på, tilføjer han.

Årsag til ulykken undersøges

Arbejdstilsynet blev tilkaldt til ulykkesstedet og undersøger nu, hvorfor ulykken skete, og om arbejdsmiljøloven er overholdt.

- Vi afhører vidner i sagen, og i samarbejde med Arbejdstilsynet afgør vi så, om nogen kan drages til ansvar for dødsfaldet, sagde Martin Bjerregaard.

Sankt Nikolai Kirke i Holbæk. Foto: TV ØST

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App