¨

20.000 nye træer: Undløse får ny skov

Tirsdag blev den nye Folkeskov præsenteret. Til stede var blandt andet lokale fra området, borgmester Christina Kryzrosiak Hansen (S), Salesforce og NGO'en Growing Trees Network. Foto: TV2 ØST

En helt ny skov skal plantes syd for Holbæk. Projektet skal være med til at bremse den globale opvarmning.

Fem hektar skov eller nærmere bestemt 20.000 træer. Sådan ser planen ud for en stor grøn mark i Undløse 20 kilometer syd for Holbæk. I løbet af foråret næste år skal marken omdannes til en helt ny skov.

- Her i Undløse, der nyder vi naturen. Det er derfor, vi bor herude på landet, så mere skov er en super god ide, fortæller Niels Zøllner, der er formand i Lokalrådet Undløse.

Teknologivirksomheden Saleforces står økonomisk bag projektet. Firmaet er gået sammen med en række samarbejdspartenere herunder Holbæk Kommune og NGO’en Growing Trees Network.

Vi alle har et ansvar for at gøre verden mere bæredygtig

Jacques Soelberg, adm. direktør Salesforce Danmark

- Hos Salesforce mener vi, at virksomheder har en unik mulighed for at skabe positive forandringer i samfundet, og at vi alle har et ansvar for at gøre verden mere bæredygtig, siger Jacques Soelberg, adm. direktør for Salesforce Danmark.

- Derfor glæder det mig, at vi sammen med vores partnere nu kan tage initiativ til skabelsen af en helt ny folkeskov ved Holbæk, hvor vi ved at plante flere træer både skaber et nyt rekreativt område for borgerne, bekæmper den globale opvarmning, beskytter vores grundvand og støtter op om FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling siger direktøren.

Formanden for lokalrådet i Undløse, Niels Zøllner, glæder sig over, at en helt ny skov kommer til Undløse. Foto: TV2 ØST

Naturoplevelser og klimaforandringer

I den nye Folkeskov, kommer der til at være både gang- og løbestier og muligheder for  at få naturoplevelser. Samtidig er det et vigtigt skridt i kampen mod den globale opvarmning, fortæller borgmesteren i Holbæk Kommune.

- Uret tikker, når det handler om klimaforandringer. Derfor er vi i kommunen glade, når virksomheder og organisationer støtter op om klimaindsatsen og viser konkret handling ved at lancere tiltag som dette, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S).

- Udover, at vi får mange tusind nye træer og dermed et nyt grønt naturområde for borgerne i Holbæk, vil skoven også medvirke til at skabe renere luft til glæde for alle borgere i kommunen,  siger borgmesteren. 

Efter planen skal Folkeskoven indvies i foråret 2021.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App