¨

200 utilfredse øboere til stormøde på Orø: - Vi føler os ikke hørt

Nicolai Nicolaisen (tv.), der er formand for udvalget for det nære sundhedsvæsen, mener heller ikke, at regionen har lyttet nok til borgerne i lægesagen fra Orø. Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

Tirsdag aften var der møde om lægesituationen på Orø. Regionsrådspolitiker indrømmer, at man ikke har lyttet nok til borgerne.

Fra 1. maj vil der ikke være en læge på Orø.

Det bekymrer borgerne på øen, der kan se frem til at skulle køre til enten Kirke Hyllinge eller Holbæk for at komme til lægen.  

Jens Bloch, der er formand for beboerforeningen på Orø, havde sammen med andre Orø-borgere arrangeret et stormøde på øen for demonstrere deres utilfredshed og forsøge at få svar på deres spørgsmål om beslutningen.

Han mener ikke, at Region Sjælland har lyttet til beboerne på Orø.

- Vi har ikke været indkaldt til nogen som helst formelle drøftelser, siger han.

Politiker: - Vi skal gå mere i dialog med befolkningen

Nicolai Nicolaisen (S), der er formand for udvalget for det nære sundhedsvæsen, modtog 1.100 underskrifter mod den nye lægeordning ved mødet tirsdag aften.

Artiklen fortsætter under billedet.

Jens Bloch, formand for beboerforeningen på Orø. Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

Han er enig i, at regionen skulle have lyttet mere til borgerne i sagen om lægen på Orø.

- Inden for mit område, der vil du se en markant ændring i, at vi går ud og debatterer med befolkningen, siger Nicolai Nicolaisen.

Forvirring om nye sundhedskort

Mange beboere på Orø har allerede modtaget et nyt sundhedskort med en ny læge i Holbæk.

Og det har skabt forargelse, da blandt andre Nicolai Nicolaisen har meldt ud, at Region Sjælland først ved et møde den 29. april, ville tage stilling til lægesituationen på Orø.

Han undskylder nu at have givet forkerte oplysninger til borgerne.

Artiklen fortsætter under billedet.

Flere Orø-beboere hang deres nye sygesikringskort op i protest ved mødet tiradag aften. Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

- Jeg har også meddelt, at det kom til forretningsudvalget og muligvis i regionsrådet, så det er ikke noget, folk har fundet på, jeg har absolut også været af den opfattelse, så den tager jeg på kappen, siger Nicolai Nicolaisen.

Han forklarer, at der er blevet ændret i beslutningsgangen i regionen, og at det er skyld i forvirringen. Han vil nu bede administrationen om, at det fremover bliver gjort tydeligt, om en sag skal tages op i forretningsudvalget eller ej.

Der er fortsat mulighed for, at der igen kommer en læge på Orø en eller to gange om ugen, fortæller Nicolai Nicolaisen, der selv er bosat på øen.

- Det er muligt at få forhandlet det sådan, at man kan få en praktiserende læge til at komme her en eller to dage, siger han.

Se mere fra stormødet på Orø her:

03:58 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App