16-årig dreng i retten for at affyre pistol

En 16-årig dreng er tiltalt for at affyre en pistol. Sammen med en 23-årig mand står de tiltalt for at have været i besiddelse af en 9 mm Lugar-pistol.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 16-årig dreng er tiltalt for at affyre en pistol. 

Sammen med en 23-årig mand skød de nemlig nytåret ind den 31. december 2016. 

Og mandag står de to ved Retten i Holbæk tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder, skriver Nordvestnyt.

De to mænd er tiltalt for at have været i besiddelse af en 9 mm Luger-pistol. Avisen skriver, at ifølge anklageskriftet, affyrede både begge mænd pistolen på en adresse i Ugerløse på to forskellige datoer i december og januar. 

Politiet fandt skarpladt pistol 

Første skud med pistolen var den 31. december, skriver avisen. Det skete omkring midnat. De to unge mænd skulle derudover også have affyret pistolen den 26. januar 2017 omkring klokken 20.10.

Det er uvist, hvordan de to mænd stiller sig til anklagen.

Den 16-årige dreng blev anholdt af Midt- og Vestsjællands Politi den 18. februar i år og har været varetægtsfængslet siden.

Efter et tip om, at der var tyvekoster på en adresse i Ugerløse, ransagede politiet adressen. Foruden tyvekoster fandt politiet den skarpladte pistol. Der var seks patroner i magasinet, og derudover blev der fundet cirka 130 styk 9 mm patroner.

Tiltalt for brud på våbenloven

Ifølge avisen, står der i anklageskriftet, at den 16-årige dreng skulle have været i besiddelse af pistolen fra et ikke nærmere oplyst tidspunkt i december 2016 og frem til ransagningen 18. februar.

Den 23-årige mand fra Holbæk er angiveligt ikke fængslet, og ifølge anklageskriftet begrænser hans besiddelse af pistolen sig til tidspunkterne omkring de omtalte affyringer.

Både den 16-årige og den 23-årige er tiltalt for brud på våbenloven samt straffeloven.