13-årige piger afleverer underskriftsindsamling for cykelsti

1559 har skrevet under på de to 13-årige pigers underskriftindsamling for en cykelsti på deres skolevej mellem Regstrup og Holbæk. I dag afleverer de underskrifterne på rådhuset i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag tropper de to 13-årige piger fra Søstrup op på rådhuset i Holbæk. Her vil de personligt overrække borgmesteren de underskrifter, de har samlet ind for at få en cykelsti på deres skolevej mellem Regstrup og Holbæk.

- Vi havde slet ikke forventet at få så mange underskrifter. Vi er meget glade for den opbakning, vi har fået. Og vi er glade for, at borgmesteren ville mødes med os i dag, fortæller initiativtager Laura Farsøht Korndal.

Borgmesteren havde taget godt imod pigerne og rost dem for deres engagement. Men om der kommer en cykelsti, ved han først om to til tre måneder.

Har allerede råbt politikere op med demonstration

De to piger Laura Farsøht Korndal og Sophie Sommer De Jong har selv taget initiativ til at råbe politikerne op med underskriftindsamling.

Men det er ikke det eneste, de har gjort for at få en cykelsti. Den 21. september arrangerede de en cykeldemonstration, hvor de cyklede på den farlige vej mellem Regstrup og Holbæk.

Over 100 cyklister var mødt op for at støtte pigernes initiativ og cykle med dem mod Holbæk.

Læs mere her: 100 cyklister med til demonstration

Kommunen vil undersøge sagen

Pigernes opråb er måske allerede blevet hørt, da de arrangerede en cykeldemonstration i september. Få dage efter afsatte Holbæk Kommune nemlig en halv million til at lave en forundersøgelse til eventuelle nye cykelstier.

Nu håber pigerne, at de kan fremskynde processen og sikre, at undersøgelserne fører til en cykelsti på deres vej.

-  Vi håber på, at kommunen vil prioritere vores sag. Der er mange, der gerne vil have en cykelsti, men vi håber, at de vælger os, fordi det er en meget farlig vej, lyder det fra Laura Farsøht Korndal.

Læs mere her: Holbæk Kommune klar med penge til at undersøge muligheder for cykelstier

Tre kilometer strækning uden cykelsti

På turen fra pigernes hjem til deres skole i Holbæk skal de køre på den tre kilometer lange strækning fra Regstrup til Holbæk – uden en cykelsti. Men det er en farlig vej, som flere har udtrykt deres frygt for at køre på, hvor der både er bakker og sving, der gør cyklister usynlige for billister.

De 1559 underskrifter ligger nu på borgmesterens skrivebord, men om det fører til en cykelsti får pigerne først svar på om nogle måneder.

Kommunen er allerede i gang med at lave en undersøgelse af trafiksikkerheden på de forskellige strækninger i kommunen.

Se indslag fra demonstration her: Til kamp for cykelsti

I videoen kan du se de to piger aflevere de mange underskrifter til borgmesteren.