¨

Zoo har avlet 16 sjældne krokodiller

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 4

Krokodille Zoo i Eskilstrup har avlet det største samlede kuld af den meget sjældne filippinske krokodille.

Der findes cirka 200 filippinske krokodiller i verden. I Eskilstrup på Falster bor 16 af dem. Ejer af Krokodille Zoo, René Hedegaard, fortæller, at de er mere sjældne end pandabjørnen.

- De er virkelig sjældne. Der er tre gange så mange pandaer end filippinske krokodiller, så det er jo helt fantastisk, siger René Hedegaard. 

Tilhører Filippinerne

Hvis du vil se de små krokodiller i Eskilstrup, så skal du gøre det snart. Planen er nemlig, at dyrene skal gives til andre zoologiske haver. Kravet til haver, der vil have en filipinsk krokodille er dog, at de skal skrive under på, at de vil deltage i bevaringsprogrammet af krokodillen.

- Den filipinske krokodille er så sjælden, at den tilhører den filipinske regering, og det gør ungerne også. Hvis en zoologisk have ønsker at have filipinske krokodiller, skal de underskrive en kontrakt om at være med til at støtte den frilipinske krokodille i naturen, siger René Hedegaard.

Interesse fra Sverige og Frankrig

En svensk og en fransk zoo har allerede vist interesse for de sjældne dyr, og indtil de skal videre fra Eskilstrup, håber René Hedegaard, at dyrene med de skarpe tænder vil få stor betydning for hans zoo.

- Det er jo sådan noget, der sætter os på verdenskortet, så det er jo helt vildt, siger René Hedegaard.

02:31 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App