¨

Værste høstvejr i 25 år

Foto: TV ØST

Det våde sommervejr truer høsten. Korn står under vand mange steder på Sydhavsøerne, og afvandingskanalerne kan ikke klare de store vandmængder.

På Sydfalster minder Gjedsergaard Gods marker mest af alt om et overdimensioneret vandland. Mellem 50 og 100 hektar marker med hvede og byg er gennemblødte.

- På flere marker står der over 80 centimeter vand. Det er surt at se, at det bliver ødelagt på den her måde, siger driftleder Lars Hansen.

Der er ingen udsigter til, at Gjedsergaard kan begynde at høste foreløbig, og sådan ser det ud for rigtig mange landmænd på Lolland og Falster.

- Når vi ser på situationen i dag, så er det den værste august i 25 år. Sidst vi så noget lignende var i 1987, men jeg synes faktisk, at det ser værre ud nu, siger Gert Klitgaard, Direktør i Dansk Landbrug Sydhavsøerne.

Det er den våde sommer og de mange overfyldte afvandingskanaler, som er skyld i oversvømmelserne, og det kan få store konsekvenser for landmændene, hvis vejret ikke vender i løbet af få dage.

- Jeg tror ikke på, at det her kan blive til foderhvede. Det er så vådt, at man kan vride det, og vi kan ikke høste, siger driftsleder Lars Hansen.

Han vurderer, at den våde høst vil betyde et tab for Gjedsergaard på cirka seks millioner kroner.

01:38 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App