Unge laver nyt fællesskab på Falster

Fredag blev et nyt ungdomstilbud i Stubbekøbing officielt åbnet. Det er det tredje såkaldte Fællesværk på Lolland og Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det foregår med de unge selv i førersædet, når der skal laves aktiviteter i det nye Fællesværk, som i dag åbnede i Stubbekøbing på det nordlige Falster.

Elever fra 6. og 7. klasse på Stubbekøbing Skole har stået for at skabe den fysiske og sociale indretning under et seks-dages projektforløb i samarbejde med Ungdommens Røde Kors. 

Og det er også i høj grad lokale unge, der kommer til at fungere som frivillige i det nye fritidstilbud.

- Når jeg hører frivillighed, så tænker jeg på fællesskab og sammenhold. Det er dét, Fællesværket i Stubbekøbing skal være. Det er jo et fedt projekt, og vi vil gerne være med til at bygge noget op og skabe et værested for andre børn og unge, siger Cecilie Bergman, Liv Hektoft og Ida Andersen, der alle går i 8. klasse og bliver frivillige.

Del af områdefornyelse

Ungdommens Røde Kors driver Fællesværker over hele landet. Her arrangeres der for eksempel madklubber, lektiecaféer og kreative værksteder for børn og unge.

Åbningen af Stubbekøbing Fællesværk er en del af den områdefornyelse, som Guldborgsund Kommune står bag.

I Stubbekøbing er der få muligheder for byens børn og unge, hvis man ikke er med i en sportsforening. Fællesværket giver de unge mulighed for at indgå i forpligtende fællesskaber, der skal sikre succesoplevelser og styrke deres såvel faglige som sociale kompetencer, som de kan tage med sig videre i livet, forklarer projektleder Casper Henriksen.

Det er det tredje Fællesværk på Lolland og Falster. Sidste år åbnede de også i Nakskov og Sakskøbing.