Tysk redningshelikopter landede på boldbane

Tirsdag eftermiddag landede en tysk redningshelikopter på Fjordskolen i Nykøbing Falster. Vidner så den flyve rundt over skolen i en del minutter før landing.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En rødhvid helikopter, der lagde græsstråene ned på boldbanerne. Det var synet, der pludselig mødte eleverne på Fjordskolen i Nykøbing Falster tirsdag eftermiddag.

Det bekræfter Fjordskolens ledelse.

 

Skulle kigge på kort

Et vidne fortæller til TV2 ØST, at den tyske redningshelikopter svævede rundt over skolen i omtrent 10 minutter, før den landede. Vidnet så efterfølgende en mand vise helikopterpiloten et kort og fik at vide, at piloten ikke havde fået de rigtige koordinater i forhold til at finde hospitalet.

Det lykkedes dog at klare den opgave, han var sendt ud på. Region Sjælland bekræfter, at der har været en helikopter i Nykøbing Falster for at hente eller aflevere en patient. Der kom da også senere en ambulance til stedet, og vidnet på pladsen fortæller, at den havde en patient med sig, som blev fragtet ind i helikopteren, der så kunne lette igen.

Se helikopteren lette her.

 

En mulig kommunikationsbrist

Luftambulancechef for Falck, Leif Wiuff, står for Ringsted-helikopteren, der dækker regionen. Han udtaler, at der højst sandsynligt er sket en kommunikationsbrist, men bekræfter, at det var en tysk patient, der skulle hentes til videre behandling i sit hjemland.

Et vidne gættede på, at helikopteren var faret vild, fordi helikopteren svævede oppe over Fjordskolen i 10 minutters tid. Til det udtaler Leif Wiuff, at den gjorde det for at være lettere for ambulancen at få øje på. Han siger, at det er standard procedure.

Leif Wiuff siger i øvrigt, at en lignende helikopter de næste 2 dage kommer til at suse rundt i Region Sjællands luftrum. Det er en tysk helikopter, der er til låns hos Ringsted-helikopteren.