¨

Tysk affald giver varme

Foto: TV ØST

Finanskrisen har betydet, at vi smider mindre ud end før. Det kan de mærke på kraftvarmeværkerne, der står og mangler skrald. Det får nu REFA i Nykøbing Falster til at importere affald fra Tyskland.

Kraftvarmeværket i Nykøbing Falster mangler affald til forbrænding. Derfor har de nu indgået en aftale med et affaldsselskab i Rostock i Tyskland om at importere 30.000 tons affald årligt. Uden affald kan de nemlig ikke sende miljøvenlig og billig elektricitet og fjernvarme ud til de 10.000 husstande, som kraftvarmeværket leverer til nu.

- Det er finanskrisen, der også har sat sit præg hos os. Folk køber ikke så meget længere og smider derfor heller ikke så meget ud, og det kan ses i vores affaldssilo, siger Hans Erik Jensen, der er direktør i REFA.

REFA har tidligere hentet affald i Nordvestsjælland, men der er affald også blevet en mangelvare, og derfor har REFA nu måtte kigge mod udlandet.

- Jeg er meget tilfreds med aftalen. Det er sund fornuft, fordi vi udnytter affaldet bedst muligt, siger Hans Erik Jensen.

01:47 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App