TV-vært taber til 83-årig

Dagens store badmintonstævne i Eskildstrup-hallerne for spillere på 60+ slog rekord med 153 tilmeldte. Og selv om man er over de 60, kan man sagtens gi den gas, erfarede TV Øst-vært, Casper Dalgård.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De seneste 10 år er antallet af medlemmer i Dansk Badminton faldet med hele 35.000. Men det kunne ikke mærkes i Eskildstruphallerne tirsdag. Hele 153 havde tilmeldt sig til stævnet. Og netop blandt 60+ er der en stigning i interessen for badminton.

Faktisk er antallet af medlemmer på 60+ steget med 6.500 siden 2006.

- Jeg kommer, fordi det er dejligt at komme ud og møde andre mennesker, og komme ud og få noget motion, forklarer Else Lyngsøe fra Væggerløse, efter at hun netop har tabt en kamp i dame-double. Men det gør ikke noget, siger hun, det vigtigste er, at det har været en god og nogenlunde ligeværdig kamp.

Går på banen for at vinde

Dagens ældste herre var 83-årige Helge Christensen fra Nykøbing Falster. Og for ham er hyggen også vigtig, men på banen gælder det om at vinde, og det fik nyhedsvært, Casper Dalgård at mærke, da han udfordrede Helge i en double. Selv om Casper Dalgård gav sig og i flere tilfælde ligefrem kastede sig efter boldene, så vandt Helge og hans makker komfortabelt over nyhedsværtens double-hold.

- De var jo fantastiske til at placere boldene, og så er de faktisk i rigtig god form, forklarer Casper Dalgård, som en slags undskyldning for at tabe til en 83-årig.

Det skal være sjovt

Helge Christensens egen forklaring på den gode form er simpel.

- Jeg skal ud og lave noget, jeg har aldrig været typen, der kan sætte mig ned og læse en bog, fortæller han.

Men også for ham betyder hyggen meget, og det skal være sjovt at spille.

- Og det her var sjovt, siger han med et glimt i øjet og en hentydning til den forholdsvis nemme sejr over en mand på kun 37.