Tre mænd med tilknytning til Bandidos idømt flere års fængsel

Tre mænd med tilknytning til Bandidos skal i fængsel i mellem to et halvt og fem år. Det er en frafalden rockers forklaring, der har fældet dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre mænd med tilknytning til rockergruppen Bandidos skal i fængsel, og det kan de takke en frafalden bandidosrocker for. Politiet har døbt den frafaldne for "Guldfuglen".

Sagen drejer sig om vold, våben, afpresning, trusler, hash og kokain og er opstået, efter at den frafaldne rocker valgte at fortælle politiet om sine tidligere klubkammeraters kriminelle aktiviteter. De tre mænd på 40, 49 og 32 år blev tirsdag ved Retten i Nykøbing Falster idømt henholdsvis fem, tre og to et halvt års fængsel.

- Retten har i skærpende retning lagt vægt på, at overtrædelserne er begået som led i organiseret rockerkriminalitet, lød det fra retsformand Kim Rasmussen i forbindelse med domsafsigelsen.

Den såkaldte guldfugl, en 49-årig mand, valgte at gå til politiet, da han sidste efterår oplevede, at han følte sig truet. Det sammenhold og det fællesskab, som han var gået ind i Bandidos for at opnå, var der ikke meget af. Sådan har han forklaret i sagen.

- Det er ikke en spejderklub, jeg melder mig ud af. Der er masser af fortilfælde, hvor man kan se, at folk er kommet alvorligt til skade, fortalte manden, da han 18. september afgav forklaring under retssagen.

Hele sagskomplekset er omfattende og tæller på nuværende tidspunkt 27 personer, der er enten dømt, tiltalt eller sigtet i sagen.

Retsformand Kim Rasmussen fortalte ved tirsdagens domsafsigelse, at det netop er guldfuglens forklaring, som retten har valgt at lægge særlig vægt på. Det til stor utilfredshed for forsvarsadvokat André Rouvillain.

- Han opnår så meget rabat ved at fortælle om sig selv og andre, så hans troværdighed er svækket, siger Andre Rouvillain til Ritzau. De tre dømte valgte alle at anke sagen til Østre Landsret med krav om frifindelse.

Og retten har efter tirsdagens retsmøde valgt at udstrække et navneforbud i sagen, som gælder for den 40-årige og den 32-årige, indtil sagen er afgjort i landsretten.

Ritzau har for at stille de dømte lige valgt ikke at oplyse den 49-åriges navn, skønt dette ikke er forbudt.

/ritzau/