Tre døde i sag om mistænkelige dødsfald på sygehus

Sagen om mistænkelige dødsfald på Nykøbing Falster Sygehus drejer sig om tre mulige drab og et drabsforsøg. Det fremgår af retsbogen fra grundlovsforhøret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lidt af sløret i en ellers yderst mørklagt sag bliver nu løftet. 2. marts blev en 30-årig sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus varetægtsfængslet i tre uger mistænkt for at stå bag mistænkelige dødsfald på arbejdspladsen.

Grundlovsforhøret blev holdt for dobbelt lukkede døre, og det er derfor sparsomt, hvad der er kommet ud om sagen, men nu skriver Ritzau, at det af retsbogen fremgår, at der er tale om tre mulige drab og et drabsforsøg.

Begrundet mistanke om ét drab

Retten fastslår, at der er 'begrundet mistanke' om, at kvinden er skyldig i drab i forbindelse med, at 'A' afgik ved døden, samt i drabsforsøg på 'B'.

Derimod var der i grundlovsforhøret ikke begrundet mistanke om, at hun har dræbt yderligere to personer, der døde på Nykøbing Falster Sygehus.

Den 30-årige sigtede kvinde blev varetægtsfængslet frem til 24. marts efter grundlovsforhøret. Hun kærede på stedet afgørelsen til landsretten, som skal behandle sagen fredag. Det var Nykøbing Falster Sygehus, der i første omgang kontaktede politiet angående mistænkelige dødsfald.

Omtalte selv tre dødsfald på Facebook

Den sigtede kvinde skrev selv på sin Facebook væg søndag den 1. marts efter en nattevagt, at det havde været den værste nogensinde, og at tre personer var døde, mens en havde fået hjertestop i løbet af vagten. Det blev dog ikke bekræftet nogen steder fra, at de episoder havde med den aktuelle sag at gøre.

Sygehusledelsen har også kun meldt sparsomt ud i sagen og meddelt, at den drejer sig om nyere sager.

De tre døde patienter er blevet obduceret, men Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi vil ikke oplyse noget om resultatet. Det er således ikke oplyst, hvordan den 30-årige i givet fald skulle have dræbt patienterne, hvis politiets sigtelse holder stik.

Den 30-årige kvinden ægter sig skyldig i sagen.

/ritzau/TV ØST