¨

Travbanen på Falster overlever lidt endnu

Foto: TV ØST

Hestesportens organisationer har fundet midler, så de lukningstruede travbaner i Nykøbing Falster og Billund også kan holde åbent næste år.

Der vil også være trav på banen i Nykøbing Falster i 2015. Hestesportens hovedforbund er blevet enige om et budget for næste år og en plan for, hvordan der bliver penge til at fortsætte driften. Det skriver Dansk Hestevæddeløb på sin hjemmeside.

Læs også: Travbanen i Nykøbing Falster lukker

Travbanerne i Nykøbing Falster og Billund stod ellers til at lukke, efter at politikerne på Christiansborg i foråret indgik forlig om fordeling af tipsmidlerne og besluttede, at væddeløbssporten kommer til at få 30 millioner kroner mindre over fire år.

Tager af egenkapital

I sidste uge lavede folketingspolitikerne dog en tillægsbetænkning, der fastlagde nogle møder for at finde alternativ finansiering i løbet af foråret til hestesporten. Nu har sportens hovedorganisationer imidlertid selv taget første skridt til at finde en løsning for overlevelse.

Læs også: Hestefolk til kamp mod lukning af travbaner

Dansk Travsports Centralforbund (DTC), Dansk Galop (DG), og det fælles driftsselskab Dansk Hestevæddeløb (DH) er blevet enige med bestyrelsen for Hestevæddeløbssportens Finansierings Fond (HFF) om at finde penge til næste års drift ved at tage af HFF's egenkapital og ved at spare på andre områder.

- Efter ganske hårde forhandlinger nåede vi dette kompromis, der set med sportens øjne er meget tilfredsstillende. Dermed er det sikkert, at der afvikles løb på samtlige landets baner efter årsskiftet, fortæller formand for Dansk Hestevæddeløb, Peter Rolin.

Læs også: Travbane får kort frist til at skaffe penge

Aftalen giver nu travbanerne arbejdsro til at finde en løsning på, hvordan de får øknomien på plads til 2016 og frem.

Her kan du høre, hvad bestyrelsesformand Erling Clausen fra travbanen siger til løsningen og til fremtiden:

01:17 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App