Tonstunge maskiner sidder fast

I Rykkerup lidt uden for Sakskøbing arbejder Falck nu på ottende døgn for at frigøre to store gravemaskiner, som er sunket fast i mudder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Sakskøbing på Lolland er Falck kommet på noget af en opgave. På ottende døgn kæmper de for at få to gravemaskiner fri af mudderet.

Det hele gik galt, da Guldborgsund Kommune ville udvide en kanal - sådan at vandet fra voldsomme regnskyld i fremtiden kan løbe væk. Den 25 tons tunge gravemaskine, der skulle udføre arbejdet sank nemlig ned i mudderet. Og da en 40 tons tung maskine så ankom til stedet for at hjælpe den fri, kom også den i problemer og sank i.

Arbejdet med at frigøre maskinerne har varet i mere end en uge. Og i alt forsøger hele fem Falck-vogne nu at få de tunge gravemaskiner op af mudderet. I forsøget er flere  af redningskøretøjerne nu også sunket ned i mudderet.

- Folkene går i dyb mudder til op over livet, og med tungt materiel, der skal kunne trække 40 tons. Og det er selvfølgelig klart, at det komplicerer det helt usansynligt, siger Falcks stationsleder for assistance på Sydsjælland og Lolland, Jesper Hansen.

Falck ved endnu ikke hvor længe arbejdet vil tage.