Tømrerfirma starter fond for at hjælpe folk med få midler

Tømrerformaet Henckel og Koch ApS fra Eskilstrup og Karrebæksminde har oprettet en fond, som skal hjælpe dem med få midler til at få lavet håndværksmæssige opgaver i deres hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Hvis ikke vi kan undvære en krone til at hjælpe dem, som vitterligt ingenting har, hvor er vi så? 

Sådan spørger Reidar Fjordhøj, som sammen med sin kompagnon, Frederik Nielsen, står bag tømrerfirmaet Henckel og Koch ApS. Et firma, der nu har oprettet en fond, som skal samle penge ind til borgere, som mangler at få fikset et par ting eller to i deres hjem, men som ikke har råd. 

quote Det er en fond, hvor folk selv er med til at hjælpe alle dem, som ofte bliver glemt

Reidar Fjordhøj, tømrerfirmaet Henckel og Koch ApS

- Det er en fond, hvor folk selv er med til at hjælpe alle dem, som ofte bliver glemt, siger Reidar Fjordhøj til TV ØST. 

Lige nu har de samlet 450 kroner ind, siden de officielt begyndte projektet i lørdags. Samtidig har de en mindre lastbil fyldt med værktøj og materialer. 

Det skal gå i nul

Ifølge Reidar Fjordhøj skal projekterne bare gå i nul for firmaet. Derfor har de oprettet en konto, hvor donationerne fra investorer og private går ind. Pengene vil gå til materialer og lønninger til medarbejderne. Men selve firmaet ønsker ikke at tjene på det. 

Derfor har de også planer om at lægge regnskaberne offentligt frem, så folk kan være forsikret om, at de ikke snyder. 

quote I forhold til, at man normalt vil gå ud og lave et tilbud, hvor man gerne skal have overskud, så skal det her bare gå i 0

Reidar Fjordhøj, tømrerfirmaet Henckel og Koch ApS

- I forhold til, at man normalt vil gå ud og lave et tilbud, hvor man gerne skal have overskud, så skal det her bare gå i 0, siger Reidar Fjordhøj. 

Kører rundt i hele landet

Selv om de to tømrer til dagligt befinder sig i henholdsvis Eskildstrup og Karresbækminde, så er det en fond, som vil tilbyde hjælp i hele landet. 

- Hvis det er, det går godt, så vil vi jo gerne have en afdeling i Jylland og på Fyn også, siger Reidar Fjordhøj. 

Projektet begyndte lørdag den 4. marts efter lang tids overvejelser. 

Læs mere på firmaets Facebook-side her.