¨

Tilflytterne strømmer til Guldborgsund

Indbyggere vokser i byerne i Guldborgsund, som i løbet af det seneste år har fået det største antal nye borgere nogensinde.

Hos familien Linnet i Nykøbing Falster er både børn og voksne efterhånden faldet godt til i de nye omgivelser, som familien rykkede til i begyndelsen af august.

Guldborgsund Kommune kom først og fremmest på tale, fordi Evamaria Linnet var blevet tilbudt sit drømmejob på den lokale musikskole. Børnefamilien på seks, der boede i Hørsholm, drømte dog også om nogle større rammer at bolte sig på.

- Det er ikke billigt at have fire børn og det vil jeg sige, når man pludselig kommer til et område, hvor man rent faktisk kan få noget for pengene og du kan skabe rammerne for en storfamilie, som vi er, jamen så betyder det noget, fortæller Evamaria Linnet.

Det er børnefamilierne og seniorerne over de 60, der tæller godt i tilflytterregnskabet i Guldborgsund Kommune i øjeblikket. Faktisk har tallene på området ikke set så godt ud nogensinde før, hvilket begejstrer byens borgmester.

- Jamen det kan næsten ikke beskrives, jeg er virkelig glad for, vi har fået vendt trenden, siger John Brædder (G).

Rekordstor tilflytning
361 nye borgere er flyttet til Guldborgsund inden for det seneste år. Der er tale om en decideret rekord, men det er ikke noget, der overrasker fremtidsforsker Jesper Bo Jensen.

- Det gør familier med børn typisk, fordi de gerne vil have en høj standard på deres bolig, de vil ikke give afkald på antallet af værelser, hvor stort huset skal være i forhold til at bo tæt på deres arbejde, eller hvor de nu kommer fra, fortæller Jesper Bo Jensen.

Folk, der vælger provinsen til er i øvrigt en stigende tendens, slår fremtidsforskeren fast. Ifølge Danmarks Statistik er der da også godt gang i tilflytningen især til det vestlige og sydlige Sydsjælland. Den eneste kommune, der rigtigt halter bagefter, er Lolland.

- Det skaber noget aktivitet, hussalget kommer i gang og det hele, så det er virkelig en fornøjelse, vi er kommet derhen, siger borgmester John Brædder.

Hos familien Linnet har man fået flere kvadratmeter – men også mere ro i hverdagen.

- For mig føles det ikke så provinsagtigt, det føles bare som om, at her er luft og at man kan trække vejret, fortæller Evamaria Linnet. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App