Teater får ny teknik – det gamle var et kæmpe slid

Nykøbing F. Teater har fået helt ny teknik, som øger sikkerheden i salen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når Nykøbing F. Teater blænder op for årets udgave af sommerrevyen, vil teatrets scenearbejdere kunne drage et lettelsens suk.

Teatret har nemlig fået en helt ny teknik installeret, der giver det lille teater helt nye muligheder.

De nye muligheder er dog ikke noget, som teatergæsterne i de bløde sæder vil lægge mærke til. For teknikken gemmer sig bag scenen oppe under loftet. Det er nemlig det, der blandt andet skal hive tæpperne op og ned på scenen.

- Hvis man skulle sætte tre ord på det her, så er det sikkerhed, sikkerhed og sikkerhed, siger Jens Couriol, teaterforvalter på Nykøbing F. Teater.

quote Det er stadigvæk mennesket, der styrer det

Jens Couriol, teaterforvalter på Nykøbing F. Teater

- Og en lille smule, at det bliver nemmere i hverdagen.

En kæmpe slid

Indtil for fire måneder siden blev alt hevet op og ned med reb, der sad på den ene bagvæg.

Dengang var det ikke altid sjovt at være bag scenen.

- Det har været et kæmpe slid, siger Jens Couriol.

- Hvis den ene mand ikke kender den anden, så kunne der meget nemt ske nogle fejl, fordi tre mænd, der hiver i en snor samtidig, hvis de ikke hiver ens og samtidigt, så er der én mand, der kommer til at holde det hele, og det kan han ikke, og så kommer det flyvende, siger han.

Tonsvis af grej over hovederne

Den nye teknik ligner mest af alt gammeldags sytrådsruller, men det er stålwirer, som rulles op, når der trykkes på knapperne.

- Hver klods med motor, gear og tromle vejer 400 kilo og de skal kunne løfte 500 kilo. Så de er skruet godt fast, så de ikke letter, når der er fuld last på, lyder det fra Bjarne Schulz, der er partner i Contech Automatic Aps og som har leveret teknikken til teatret. 

Det siger sig selv, at der ikke er plads til fejltagelser, når der hænger tonsvis af grej over skuespillernes hoveder på scenen, men alt er testet, tjekket og prøvet af, og teknikken virker.

- Det er stadigvæk mennesket, der styrer det. Men nu kan man sidde stille og roligt, velovervejet og køre op og ned, siger Jens Couriol.

Du kan se Flemming Krøll og resten af holdet bag Sommerrevyen fra den 14. juni og frem til den 25. august.

Kom endnu tættere på skuespiller Flemming Krøll i Udtryk, som sendes på TV ØST-kanalen klokken 19.50 torsdag den 14. juni.