¨

Sygeplejerskes forsvarer vil have åbnet dørene

Foto: TV ØST

Forsvareren til den 30-årige sygeplejerske, der er sigtet for tre drab, et drabsforsøg og mistænkt for et fjerde drab, ser gerne, at dørene bliver åbnet i sagen

- Politiet har fået en betydelig grad af arbejdsro allerede. Nu må hensynet til min klient og offentligheden veje tungere end det fortsatte hensyn til politiets efterforskning.

Sådan siger forsvarer Jørgen Lange tirsdag til Ekstra Bladet, efter at dørene igen blev lukket i et grundlovsforhør, der drejede sig om at forlænge varetægtsfængslingen af hans 30-årige klient.

Hun er sygeplejerske og sigtet for tre drab og et drabsforsøg på patienter, og sagen har fra starten i marts, hvor kvinden blev anholdt, været mørkelagt af politiet.

Vil undgå mytedannelse

Nu mener Jørgen Lange, at det må være nok med de lukkede døre.

- Det er jo heller ingen hemmelighed, at vi befinder os i et mindre samfund, hvor der foregår en del samtaler om sagen - især på sygehuset, hvor der er blevet afhørt en række vidner. Godt nok har politiet forsøgt at reparere lidt på det ved at give vidnerne pålæg om ikke at drøfte sagen med andre, men alligevel vil jeg på vegne af min klient bede om åbne døre her i retten, så der ikke fortsat opstår al for megen mytedannelse. Både af hensyn til min klient og offentlighedens indsigt i sagen må det veje tungt, forsøgte Lange ifølge B.T. i retten tirsdag.

Det samme gav Jørgen Lange udtryk for, da TV ØST talte med ham efter grundlovsforhøret. 

- Efterforskningen har nu stået på i tre måneder, hvor dørene har været lukket af hensyn til politiets efterforskning. Men nu har de fået tid nok. Det er på tide at åbne dørene i sagen af hensyn til offentligheden, der har en åbenbar interesse i at få at vide, hvad denne sag drejer sig om. Min klient har også et stort behov for at komme til orde. Hun vil gerne fortælle sin version og vil dementere nogle af de historier, der har optrådt i medierne.

Den 30-årige kvinde blev anholdt af politiet søndag 1. marts efter en nattevagt på Nykøbing Falster Sygehus, som hun selv betegnede som den værste nogensinde. Dagen efter blev hun fremstillet i et grundlovsforhør og har siden siddet varetægtsfængslet.

Politiet mener, at hun på vagten slog to mænd og en kvinde ihjel, og at hun derudover forsøgte at dræbe en fjerde, en kvinde.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App