Sygeplejersker øger pres på anklager: Sig nu undskyld

Hvis ikke anklager Jeanette W. Andersen trækker en udtalelse tilbage inden næste uge, indledes injuriesag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For sidste gang har Dansk Sygeplejeråd torsdag henvendt sig til anklagemyndigheden i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi for at bede en anklager om at trække en kontroversiel udtalelse om sygeplejersker tilbage.

Kommer der ikke inden 2. september en undskyldning, vil Dansk Sygeplejeråd ifølge dets advokat René Offersen indlede en injuriesag mod anklageren.

Anklager Jeanette W. Andersen har i forbindelse med retssagen om en drabssigtet sygeplejerske udtalt, at undersøgelser rundt omkring i verden har godtgjort, at "det ikke er usædvanligt, at sygeplejersker kan finde på at tage livet af patienter."

Dansk Sygeplejeråd mener, at den udtalelse er så ærekrænkende over for danske sygeplejersker, at man er klar til at indlede en injuriesag.

I lyset af, at udtalelsen er sagt i forbindelse med retssagen mod en dansk sygeplejerske, så mener rådet ikke, at kommentaren kan ses på anden måde, end at det ikke skulle være usædvanligt, at danske sygeplejersker kan finde på at dræbe deres patienter.

- Udtalelsen er dermed en beskyldning om, at danske sygeplejersker kan finde på eller begår strafbare forhold som led i deres arbejde, og udtalelsen er derfor egnet til at ringeagte de danske sygeplejersker, lyder det i brevet, som er skrevet af René Offersen.

I et brev til Dansk Sygeplejeråd skrev anklagerens chef, Henriette Rosenborg Larsen, i sidste uge, at udtalelserne ikke er ulovlige.

Hun skrev, at anklageren blot havde henvist til en forskningsartikel, som fortæller om drab udført af sundhedspersonale fra hele verden. Forskningen er publiceret under titlen "Serial Murder By Healthcare Professionals".

Hun har "ikke ytret sig angående omfanget af dette fænomen i Danmark," fastslår chefen i brevet. Og der er ikke tale om strafbare injurier, lyder beskeden.

/ritzau/