Sygeplejerske bliver fængslet for endnu et drab

Dommer fængsler sygeplejerske for drab på patient begået i 2012. Hun er nu fængslet for tre drab og et forsøg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 30-årig sygeplejerske fængsles i yderlige fire uger for drab begået på sygehuset i Nykøbing Falster. Retten mener, at der er begrundet mistanke for ny drabssigtelse.

Kendelsen om fængsling er faldet efter et retsmøde ved Retten i Nykøbing Falster tirsdag. Det er det første retsmøde i den opsigtsvækkende sag, som har været åbent for offentligheden, og anklager Jeanette Wincentz Andersen var efterfølgende godt tilfreds med udfadet.

- Det er tilfredsstillende for os, at dommeren også mener, at der er begrundet mistanke for de tre drab og drabsforsøget, lød det efter retsmødet.

Nyt drab fra 2012

Dermed er sygeplejersken fængslet for tre drab og et drabsforsøg mod patienter, som hun angiveligt har dræbt ved indsprøjtning af morfin og stesolid.

Kvinden er sigtet for at stå bag et fjerde drab, men på intet tidspunkt i sagen har retten vurderet, at mistankegrundlaget var tilstrækkeligt til, at hun kunne fængsles for dette.

Det nye drab, som kvinden nu er blevet fængslet for, blev ifølge sigtelsen begået på en patient tilbage i marts 2012. Det var altså tre år inden de drab, som kvinden blev anholdt og sigtet for i begyndelsen af marts i år.

Kvindens forsvarer kærede kendelsen om fortsat varetægtsfngsling på stedet.

/ritzau/

Du kan høre anklager Jeanette W. Andersens reaktion på dagens dom herunder: