¨

Sundhedsrevolution er også for børn

Foto: TV ØST

Hvert femte barn i Danmark lider af overvægt. Derfor var børn i alderen 5-9 år onsdag gået til kamp mod det usunde i Nørre Alslev.

- Frugt er sundt! Frugt er sundt, gjaldede det onsdag ud over fodboldbanerne i Nørre Alslev, hvor 132 børn fra byens SFO var samlet for at lege sig til motion.

De var med i arrangementet "Kom ud af PomFRITTEN". En kampagne, som DBU står bag, og som børn over hele landet kan deltage i. Formålet er at lære børnene om motion, kost og sundhed gennem boldspil og leg.

Tilbuddet er bare et af de mange, der skal gøre danske børn sundere. Flere og flere kampagner, som Skole-OL og "Aktiv Rundt i Danmark", stiller i øjeblikket skarpt på problemet med overvægtige børn.

- Gennem de sidste fire-fem år har der været en tydelig øget interesse for børn og overvægt. De skal bevæge sig og ikke sidde stille. Og det er vigtigt, at de spiser mindre sukker og fedt, siger Jens-Christian Holm, overlæge på børneafdelingen på Holbæk Sygehus og en af Danmarks førende eksperter i børn og overvægt.

I dag er hvert femte danske barn overvægtigt, og ifølge Jens-Christian Holm har det alvorlige konsekvenser, hvis ikke børnene lærer sunde vaner fra en tidlig alder.

- Der er rigtig mange penge i det her. Hvis det her problem fortsætter, kan vi se frem til, at der er mange flere fremtidige voksne, som bliver syge og vil dø. Vi får en mindre arbejdsstyrke, mindre indtjening og dermed et fattigere samfund, advarer overlægen.

En række danske SFO'er forsøger at bekæmpe fedmeproblemet og er blevet idræts-SFO'er med daglig fokus på motion og bevægelse. Deriblandt Nørre Alslev SFO, som er den første af slagsen i Guldborgsund Kommune.

02:28 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App