Storm giver Scandlines akutte problemer - sand skal flyttes fra sejlrende

Stormen Nora får Scandlines til at aflyse flere færgeafgange fra Gedser. Men den seneste storm Maliks aftryk er endnu ikke fjernet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De seneste dage har rederiet Scandlines akut været i gang med at rense sejlrenden ved indsejlingen til Gedser Havn for sand.

Rederiet plejer at udgrave sejlrenden i intervaller på tre til fem år, men denne udgravning var ikke planlagt. Det er stormen Maliks værk. 

quote Vi har akut booket udgravningsværktøjet

Anette Ustrup Svendsen, kommunikationschef i Scandlines

Stormen blæste gennem området i slutningen af januar, og den flyttede så meget sand ind i færgens sejlrende, at forholdene ikke længere er optimale. For meget sand gør nemlig, at færgen risikere at gå på grund.

- Det er vi jo ikke glade for. Derfor sørger vi for at grave det væk med det samme, så sejlrenden fortsat er optimal for vores færgedrift, siger Anette Ustrup Svendsen, kommunikationschef i Scandlines.

Storebælt.jpg
Læs også
Stormen Nora taber lidt af pusten inden landgang i Danmark
Storebælt.jpg
Læs også
Stormen Nora taber lidt af pusten inden landgang i Danmark

Anette Ustrup Svendsen oplyser, at forholdene dog ikke er så slemme, at det er umuligt at sejle, men der skulle gøres noget nu.

- Vi har akut booket udgravningsværktøjet, fordi vi konstaterede, at sandet havde flyttet sig. Men siden Malik har vi sejlet hver dag, men været opmærksomme på, at forholdene var mindre optimale end tidligere, siger hun.

Mere storm sender færgen i havn

Selvom sandet nu bliver flyttet igen, så er der andre forhold, der aflyser sejladsen. 

Stormen Nora rammer fredag aften regionen fra vest, og prognoserne tyder på så kraftig vind, at Scandlines har meddelt, at overgangene mellem Gedser og Rostock efter klokken 18.00 er aflyst frem til 11.15 lørdag morgen.

Arbejdet med at rydde sejlrenden for sand forventes at fortsætte i halvanden uge.
Arbejdet med at rydde sejlrenden for sand forventes at fortsætte i halvanden uge. Foto: Anders Knudsen - Folketidende

Færgen kan godt klare turen mellem Tyskland og Falster i hårdt vejr, men passagererne skal også helskindet frem.

- En af grundene til at vi aflyser på Gedser-Rostock er, at når det blæser så voldsomt, som det gør, så er det heller ikke længere behageligt at være ombord på færgen, hvis den vipper gevaldigt, og tallerkner begynder at falde ned og gå i stykker. Færgen kan sådan set godt sejle, men det skal også gerne være en god oplevelse for vores passagerer, siger Anette Ustrup Svendsen og tilføjer:

- Vi skal først og fremmest sikre, at når vi har lagt fra i Gedser, så kan vi også lægge til i Rostock eller omvendt.

Storm ved Storebælt
Læs også
Storm risikerer at lukke Storebæltsbroen
Storm ved Storebælt
Læs også
Storm risikerer at lukke Storebæltsbroen

Scandlines overgang mellem Rødby og Putgarden er lidt kortere og kommer ikke ud på lige så gyngende hav. Derfor fortsætter sejladsen indtil videre her uden aflysninger.

- Vi håber også, at vi kan fortsætte den hele natten igennem, men vi hejser allerede nu et flag om, at der kan være uregelmæssigheder. 

- Alt efter hvordan vind og vejr udvikler sig, kan det også være, at vi i løbet af natten kortvarigt bliver nødsaget til at indstille sejladsen helt, siger kommunikationschefen.

Arbejdet med at rydde sejlrenden for sand forventes at fortsætte i halvanden uge.


Nyhedsoverblik