Store Legedag blev et trækplaster

Mange med lyst til leg brugte søndagen på Store Legedag i Toreby på Østlolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Store Legedag i området ved Toreby Hallen i Toreby på Østlolland fandt søndag sted for 23. år i træk, og var som altid ganske gratis for alle at deltage i.

Arrangørerne er foreningslivet i Toreby og omegn, åbent landbrug, privatpersoner med Toreby Sundby Gymnastikforening TSG som tovholder. Cirka 45 frivillige både børn, unge og voksne har været med til at gøre dagen til virkelighed.

Formanden for Toreby Sundby Gymnastikforening, Dorte Fabricius betegner Store Legedag som en kæmpe succes:

- De farverige balloner på den lange snor vidner om, at Store Legedag igen i år var godt besøgt. I alt 900 balloner blev uddelt til både små og store legesyge gæster, som søndag var samlet på det smukke område ved Torebyhallen. Succeskriteriet med familiehygge, masser af grin og bevægelse blev til fulde opfyldt. De mange aktiviteter med bl.a. hoppepude, halmballeborg, det muntre køkken, sæbebobler, snobrødsbagning med Toreby Spejderne, ansigtsmaling, ponyridning og legeredskaber fra DGI var en succes som altid, fortæller Dorte Fabricius.

Støtte fra lokalområdet

Store Legedag kunne være helt gratis for alle takket været støtte fra Raaco, Døllefjelde-Mussefonden og Guldborgsund Kommune.

- Tryllekunstneren Jungle Jim, tog børnene med på en spændende rejse til Afrika med farlige drilske dyr og tryllerier, og det var noget børnene kunne lide. Fætter BR kom også på besøg og begejstringen lyste ud af de små, da de fik øje på ham, og fik mulighed for at hilse på, fortæller hun.

- Vejret var fra start helt fantastisk, og vi kom igennem dagen uden regn, selvom det på et tidspunkt så lidt faretruende ud. De mange familier, som havde medbragt tæpper og madkurv, kunne få en hyggelig eftermiddag i græsset. Cafeen i hallen sørgede for at alle kunne få lidt godt til ganen, siger Dorte Fabricius.

Dorte Fabricius har oploadet videoen nedenfor fra Store Legedag i Toreby: