¨

Stor øvelse i Nykøbing Falster: Beredskabet ruster sig til store ulykker

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Lolland Falsters Brandvæsen, Region Sjælland og Kemisk Beredskab fra Beredskabsstyrelsen deltager alle i en stor øvelse onsdag. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Politi, brandvæsen, beredskab og sundhedsmyndigheder fra Region Sjælland deltager i dag i en stor øvelse, som skal gøre dem klar til alvorlige ulykker.

Hvis du i løbet af onsdag eftermiddag hører udrykning eller spotter blå blink i gadebilledet i Nykøbing Falster, så skal du ikke blive bange.

Der er såmænd bare tale om en øvelse - men en øvelse af den kaliber, hvor man ikke er i tvivl om alvoren bag.

Vi gør det så tæt på virkeligheden, som muligt

Jesper Lovmand, leder af vagtcentralen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Politi, brandvæsen, beredskab og sundhedsmyndigheder øver sig i at samarbejde om større ulykker.

 - Der vil være noget udrykning og noget blå blink. Vi laver en større øvelse med vores indsatsleder dernede, hvor vi træner tværfaglige samarbejdsøvelser, siger Jesper Lovmand, leder af vagtcentralen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Skal øve et kemiudslip og en gaseksplosion

Både politi og brandvæsen er samlet hele dagen i Nykøbing Falster.

- Det er både sundhedsfolk, kommunale beredskab og politiet, som øver sig i tværfaglige samarbejder, så vi bliver bedre til at kunne håndtere større situationer, siger Jesper Lovmand fra vagtcentralen.

- Og så får vi hjælp fra nogle ekspertberedskaber fra beredskabsstyrelsen og kemiske beredskaber. 

Artiklen fortsætter under billedet. 

I alt deltager 30 mand i øvelsen i Nykøbing. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Den første øvelse, som beredskabet var igennem hen over formiddagen, handler om kemiudslip med giftige dampe og forurening, som fører til evakuering og flere tilskadekomne personer. 

Artiklen fortsætter under billedet. 

Formålet med øvelsen er at øve samarbejdet mellem forskellige myndigheder. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Den anden øvelse, som de skal igennem i eftermiddag, handler om gaseksplosion på Sakskøbing Skole med tilskadekomst og en masse, der skal evakueres.

Så tæt på virkeligheden som muligt

Formålet med øvelsen er, at myndighederne skal blive bedre til at samarbejde, kende arbejdsgangene og reagere prompte i akutte, livstruende situationer.

Hele omdrejningspunktet i det her er at træne på tværs af sektorerne

Jesper Lovmand, leder af vagtcentralen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Hele omdrejningspunktet i det her er at træne på tværs af sektorerne og få øvet det samarbejde, så vi er skarpe til at håndtere nogle af de situationer, der måtte opstå, siger Jesper Lovmand fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Grunden til at beredskabet er rykket ud til blandt andet en virksomhed og en skole i Nykøbing, det er, at gøre det så virkeligt som muligt:

- Vi gør det så tæt på virkeligheden, som muligt. Vi prøver at gøre det så virkelighedsnært som muligt. Al erfaring viser jo, at jo tættere, du træner på virkeligheden, jo dygtigere bliver du.

Artiklen fortsætter under billedet. 

En af værktøjerne, som beredskabet kan tage i brug i forbindelse med store ulykker er en drone, som kan give et overblik over skadestedet, kritiske tilstande eller objekter. Foto: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

I alt deltager 30 personer i øvelsen fra henholdsvis Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Lolland Falster Brandvæsen, Region Sjælland og Kemisk Beredskab fra Beredskabsstyrelsen .

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App