¨

Statsadvokat lukker sag om aflytning

Foto: TV ØST

Politiet står ikke bag ulovlig aflytning af advokater i arresthuset i Nykøbing Falster, fastslår statsadvokat.

Der er ikke grund til at mistænke politiet for at stå bag ulovlige aflytninger i arresten i Nykøbing Falster. Det fastslår Bitte Dyrberg, der er statsadvokat i regionen.

I efteråret endte en cd på Ekstra Bladets redaktion, som indeholdt optagelser af samtaler mellem tre forsvarsadvokater og deres klienter i arresten. En alvorlig sag, da den slags møder ikke må overvåges.

Nu slår Bitte Dyrberg fast, at optagelserne må stamme fra de indsatte selv. I hvert fald er det ikke ordensmagten, der står bag.

- Vi har kunnet afvise, at de lydoptagelser er lavet af andre end de indsatte. Så der er ikke tale om ulovlige politiaflytninger, og det er jo sådan set meget rart at kunne konstatere det, siger Bitte Dyrberg til Ritzau.

En af de tre advokater har valgt at klage til Rigsadvokaten over den afgørelse, som Bitte Dyrberg har truffet i sagen. Afgørelsen består i sin enkelthed i, at der ikke skal indledes en efterforskning mod politiet.

Den videre efterforskning af, hvordan optagelserne er blevet til, og hvordan de indsatte er sluppet af sted med at foretage dem, bliver nu ifølge Bitte Dyrberg overladt til politiet.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App