¨

Søn til dement 79-årig afvist på sygehuset

Foto: TV ØST

Da demente 79-årige John Rasmussen blev indlagt på sygehuset, blev hans pårørende mødt med en blank afvisning. De kunne ikke få at vide, hvor han var,og hvad han fejlede.

Torsdag aften blev den 79-årige John Rasmussen fra Stubbekøbing indlagt på Nykøbing Falster Sygehus. John Rasmussen er dement, og fordi hans søn bor i Grenå, er hans gamle ven Torkild Hansen udpeget til værge.

- Jeg blev bange, for John har haft flere blodpropper tidligere. Der kunne jo være noget alvorligt i vejen med ham, siger Torkild Hansen.

Fredag mødte Torkild Hansen op på Nykøbing Falster sygehus, men her løb han panden mod en mur af afvisninger. Til trods for, at han er værge for John Rasmussen, kunne han ikke få oplyst, hvor John Rasmussen var, og hvordan han havde det.

- Jeg sagde til dem, at de kunne slå op i Johns papirer. Der står, at jeg er hans værge. De kunne ringe til det telefonnummer, som står i papirerne, og så ville de få fat i mig. Men det var ligemeget. De ville oplyse mig om noget som helst, siger Torkild Hansen.

Det lykkedes heller ikke for John Rasmussens søn Svend-Erik at finde ud af, hvad der var sket med hans far.

- Jeg ringer op til informationen, som med en myndig og klar stemme siger, at der ikke nogen her, der hedder John Rasmussen, siger Svend-Erik Christiansen

Efter flere forgæves forsøg på at trænge igennem systemet, fandt Torkild Hansen ad omveje ud af, at hans 79-årige kammerat var blevet flyttet til Næstved Sygehus.

- Så starter jeg bilen og kører til Næstved Sygehus, men her sker det samme. Jeg kan ikke få nogen oplysninger, fortæller Torkild Hansen.

Det samme gjaldt for John Rasmussens søn, som efterhånden var blevet nervøs for, hvad der kunne være sket.

- Jeg var nervøs, for tænk hvis min far var død, og der ikke var andre end hospitalet, der vidste det, siger Svend-Erik Christiansen.

Hele historien endte med, at det plejehjem, som John Rasmussen bor på, ringede til Torkild Hansen og fortalte, at John Rasmussen var kommet hjem igen. Han er i god behold, men de pårørerende er vrede over den behandling, de har fået på Nykøbing Falster Sygehus og Næstved Sygehus. De har sendt en politianmeldelse afsted og en klage til sygehusledelsen.

- Jeg er meget gal, sur og skuffet over systemet, siger Torkild Hansen.

Den lægefaglige vicedirektør i Region Sjælland for Sygehus Syd, som dækker over både Nykøbing Falster og Næstved sygehuse, erkender i dag, at personalet på de to sygehuse har begået fejl.

- Jeg har selvfølgelig taget kontakt til værgen og beklaget den oplevelse, de har haft, og forklaret, at vi vender tilbage senere med henblik på at forklare, hvad der er sket, og sikre, at det ikke sker igen, siger lægefaglig direktør Vagn Bach.

Det skal nu undersøges, hvordan det kan gå til, at pårørende bliver nægtet adgang til personer, som er indlagt på sygehuset.

01:56 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App