Smykke til støtte for hjertebørn (VIDEO)

En god ide kan vise sig at blive guld værd for hjertesyge børn og unge. En mor til et barn, født med en hjertefejl, vil sælge sølvhjerter og lade overskuddet gå til hjertebørn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

[video:flv:081117_hjertebarn.flv]
Victoria Riber er kun 4 år, men hun har allerede haft hjertestop over 20 gange. Se hendes historie i videoen herover.

- Det er utroligt hårdt, for som forælder er man hele tiden angst for at miste sit barn, siger Lillian Riber, som er mor til Victoria. For Victoria betyder det, at hun er født med hjertefejl, at hun i dag har fået indopereret en pacemaker, hun bliver hurtigt træt og har sit korte liv til trods måttet gennemgå en række operationer.

– Jeg vænner mig aldrig til det. At efterlade hende på operationsbordet, ikke at vide, om hun vågner op igen, eller om hun er handicappet når hun vågner. Det er barsk, siger Lillian Riber i dag til TV2 Øst.

Initiativ støtter hjerteforskning

Lillian Riber er også formand for Hjertebarnforeningen i det gamle Storstrøms Amt. Hjertebarnforeningen støtter forskning af hjertesyge, og så arrangerer de blandt andet udflugter for de syge børn og deres forældre.

– Det er vigtigt, både for børnene og for forældrene. Børnene har brug for at se, at der er andre end dem selv, der har problemer. Der er andre børn med store ar på brystkassen, og de andre børn bliver også trætte og har slanger i næsen, siger Lillian Riber. Og sammenkomsterne er også vigtige for familierne til de hjertesyge børn og unge.

– Det er så utroligt rart at være sammen med andre, der ved, hvordan det er. Man behøver ikke at fortælle om sin angst. De andre forældre ved godt, hvordan man har det, siger hun.

Født med hjerte i den forkerte side 

Men udflugterne koster penge. De skal blandt andet komme fra et lille sølvhjerte, som Lillian Riber har fået ideen til. Sølvhjerterne sælges fra denne uge, og efterspørgslen er allerede stor. Bag sølvhjertet står foruden Lillian Riber også guldsmed Henrik Keis, Nykøbing Falster, der selv er far til en dreng, som er født med hjertet placeret i den forkerte side af kroppen.

– Den angst, man føler, når man pludselig opdager, at der er noget i vejen med ens nyfødte barn..den følelse sætter sig i en, siger guldsmeden, der uden betænkning sagde ja til at producere sølvhjerterne uden fortjeneste.

– Det skal være mig en glæde at være med til at hjælpe de hjertesyge børn og deres familier, siger han til TV2 Øst.

Der er ingen, der tjener penge på smykkerne, der kan købes igennem Lillian Riber. De koster 350 kr. for et hjerte med sølvkæde og 575 kr. for et hjerte med et lille guldhjerte på og sølvkæde. Halvdelen af pengene går til Hjertebarnfonden som hører under Hjerteforeningen, resten af pengene går til materialet.

Interesserede kan henvende sig til Lillian Riber, telefon 40299575 eller via e-mail på storstrom@hjertebarn.dk

Du kan læse mere om smykket her: http://hjertebarn.dk/faste_filer/modul.asp?vis=nyhedmod&mode=laesnyhed&artikelid=133