¨

Smider katte væk for ferie

Foto: TV ØST

Feriestarten betyder, at flere uønskede katte bliver efterladt. På Falster Kattehjem har de fået rekordmange katte ind.

Fem killinger blev onsdag efterladt i en papkasse i en container – smidt ud som affald. Deres miav’en gjorde, at de blev opdaget og reddet ud i tide. Nu er de i gode hænder på Falsters Kattehjem. 

- Det er jo sindssygt. Man kan ikke forestille sig, hvad det er for nogle mennesker, der gør sådan noget, siger Gitte Petersen, som driver Falsters Kattehjem

Og killingerne er langtfra de eneste, der må se sig forkastet i ferien.

I alt er der over 60 uønskede katte på internatet i øjeblikket. På tre dage alene har de modtaget 20 stk. Det er det højeste antal nogensinde.

På Falsters Kattehjem får de tit opkald fra folk, der vil af med deres katte. Gitte Petersen er derfor ikke i tvivl om, at feriestarten er grunden til, hvorfor så mange katte lige nu smides væk.

- Folk skal afsted, og så kan de ikke komme af med dem. Måske har man annonceret med dem i avisen eller på internettet men uden at kunne komme af med dem, Og skal man afsted på ferie, så er det folk finder på de her meget forfærdelige måde, at prøve at komme af med dem på, forklarer Gitte Petersen.

Killingerne fra papkassen var nogle af de heldige. De har det nemlig godt og er klar til at få sig et nyt hjem om to til tre uger.

01:53 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App