Sikker rasteplads på Falster

Det kan være farligt for lastbilchauffører at sove og hvile ud på en rasteplads. Men med penge fra blandt andet fonde skal den første skandinaviske Safe Park nu bygges. Det oplyser rådgivervirksomheden Grontmij Carl Bro.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hver sjette chauffør i EU har været udsat for overfald - og årligt bliver der stjålet gods og vogne for omkring 50 milliarder kroner. Men med Grontmij Carl Bro, transportcentret Cargo Syd og Erhvervsråd Lolland-Falster som initiativtagere, opføres nu Skandinaviens første sikre rasteplads.

Cargo Syd er et trafikcenter i Nørre Alslev på Falster, og det udbygges nu med en sikker rasteplads, som overholder de nye fastsatte EU-sikkerhedsstandarder på området.

Rastepladsen vil stå færdig i 2010 og får finansiel støtte fra Forebyggelsesfonden.

Europaparlamentsmedlem Anne E. Jensen (V) bakker op om initiativet:

- Det er godt, at Danmark nu får den første sikre rasteplads, så de hårdt udsatte chauffører får sikre rammer at hvile ud i. I betragtning af at Tyskland også begynder at sætte fokus på sikkerheden for lastbilchauffører, er placeringen på Falster samtidig god, så vi ikke risikerer at skubbe kriminaliteten mod
nord.

Målet er selvfølgelig, at vi geografisk får dækket hele EU, siger hun i en pressemeddelelse.

På europæisk plan skal der ifølge rådgivervirksomheden opføres flere hundrede sikre pladser, før de europæiske chauffører kan sove sikkert hver nat, når de er på farten.