Sejlklub får uventet gave

Ungdomsafdelingen i Sejl- og Motorbådsklubben Grønsund oplever, at medlemmerne strømmer til, og nu har foreningen fået 11 både i gave.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det går godt for Ungdomsafdelingen i Sejl- og Motorbådsklubben Grønsund i Stubbekøbing. 

For medlemmerne strømmer til – og i denne uge landede ovenikøbet en donation fra en helt uventet kant.

quote Den skal hedde Fart, fordi jeg gerne vil øve mig på at være hurtig med den

Liva Holm, medlem, Sejl- og Motorbådsklubben Grønsund

- Det er ligesom juleaften. Vi er helt oppe at køre, siger Charlotte Werner, der er ungdomsleder i Sejl- og Motorbådsklubben Grønsund.

- Vi har fået ni optimistjoller og to laserjoller forærende – simpelthen forærende – med sejl, rig, jollevogne og alt muligt.

Charlotte Werner, ungdomsleder i Sejl- og Motorbådsklubben Grønsund, er meget glad for gaven, der kommer på et tidspunkt, hvor medlemmerne strømmer til.
Charlotte Werner, ungdomsleder i Sejl- og Motorbådsklubben Grønsund, er meget glad for gaven, der kommer på et tidspunkt, hvor medlemmerne strømmer til. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

I dag blev jollerne gennemgået af forventningsfulde unge sejlere.

- Det vi har gjort i dag, er at de har fået lov til at vælge sig en jolle, som de også skal give et navn, så der også kommer noget ejerskab i det.

Fra nedgang til fremgang

En af dem er 7-årige Liva Holm:

- Det betyder rigtig meget for mig, siger hun og tilføjer:

- Den skal hedde Fart, fordi jeg gerne vil øve mig på at være hurtig med den – derfor vil jeg gerne, den hedder Fart.

7-årige Liva Holm vil gerne lære at sejle hurtigt. Derfor har hendes båd også fået navnet "Fart".
7-årige Liva Holm vil gerne lære at sejle hurtigt. Derfor har hendes båd også fået navnet "Fart". Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Donoren er Nakskov Sejlklub. Her er medlemstallet i stedet gået tilbage.

- I gamle dage havde vi op til 50 optimistjoller på vandet ad gangen, men nu bliver jollerne ikke længere brugt. Og det er superærgerligt, siger formand Asger Knudsen fra Nakskov Sejlklub.

- Så vi besluttede at give dem nyt liv ved at forære dem væk til nogen, som har brug for dem og får dem på vandet. Og det blev altså Sejl- og Motorbådsklubben i Stubbekøbing.

De unge medlemmer fik i dag til opgave at vælge en jolle, give den navn og rengøre den klar til den forestående sejlersæson.
De unge medlemmer fik i dag til opgave at vælge en jolle, give den navn og rengøre den klar til den forestående sejlersæson. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Og jollerne vil i høj grad blive brugt, forsikrer Charlotte Werner.

- Det er helt fabelagtigt. Vi startede sidste år, hvor vi startede ligeså stille med relativt få børn – og nu vokser vi og der kommer næsten en ny hver uge eller to, siger hun og tilføjer:

- Det skal nok blive godt og stort – for vi kan være rigtig mange ude på vandet.

Ungdomsafdelingen i Sejl- og Motorbådsklubben Grønsund forventer at sætte bådene på vandet første gang i midten af april.


Nyhedsoverblik