¨

Saxenhøj vil hjælpe alkoholikere

Foto: TV ØST

Forsorgshjemmet Saxenhøj åbnede i dag en ny alkoholafdeling, der skal hjælpe med at afruse alkoholikere. Dermed slipper de fremover for at tage på sygehuset.

SAKSKØBING: Forsorgshjemmet Saxenhøj på Lolland åbner for en ny afdeling, hvor den første borger er flyttet ind i dag. Her kan borgere med et alkoholmisbrug optage en af ni sengepladser for få hjælp til at blive afruset. 

- Formålet er at hjæpe borgere, som dybbest set er i en afhænigshedtilstand i forhold til alkohol, og ønsker at gøre noget ved det, siger Erik Søndergaard, der er forstander på Saxenhøj. 

Den nye afdeling tilbyder, at man i op til tre uger kan få lov til at være på afdeling og få hjælp til at blive ædru og få hjælp til de øvrige mentale og sociale problemer. 

En af dem der skal tage sig af patienterne, er lægekonsulent Anne Schmidt Høylev. Hun mener, at den nye afdeling vil være til stor gavn for patienterne.

- De føler sig godt forstået og godt tilpas, fordi de bliver taget alvorligt. Det er måske det aller vigtigste, at de bliver taget alvorligt, der hvor de er, siger Anne Schmidt Høylev. 

Målgruppen for det nye tilbud er hjemløse og socialt udsatte, der har brug for en hjælpende hånd. Og ifølge Erik Søndergaard er behovet for en alkoholafdeling rigitg stor.

- Vi ser 70 til 75 procent af de hjemløse har et misbrugsproblem, hvor alkohol er det, der fylder mest, siger han.

Erik Søndergraad slår dog fast, at den nye afdeling på Saxenhøj ikke er et behandlingssted. De vil dog hjælpe patienterne videre efter de tre ugers afrusning.

Det første år regner Saxenhøj med at have omring 200 patienter.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App