Samler ind til sårede kollegaer skudt på Christiania

Et lille, blåt armbånd genererer tusindvis af kroner, som skal hjælpe sårede betjente og deres pårørende. To betjente fra Nykøbing F. står bag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

The Thin Blue Line er navnet på et lille, blåt håndflettet armbånd med ganske stor betydning.

Armbåndet er nemlig en del af den indsamling, som de to betjente Niels Weiss Jensen og Mona Weiss Stenild, står bag. Ægteparret, der bor i Nykøbing Falster og begge arbejder i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi samler penge ind til de to betjente, som blev skudt og sårede under en rutineopgave på Christiana tilbage i august.

- Vi kender ikke dem, der er blevet ramt, vi kender ikke deres familier, vi aner faktisk ikke, hvad de hedder, men vi fik lyst til at hjælpe dem og så måtte vi jo lægge tankerne i blød, forklarer Niels Weiss Jensen, som til daglig arbejder i politikredsens hundeafdeling.

Armbånd flettet i hånden

Armbåndene bliver flettet i hånden hos en anden kollega i politiet, der bor i Esbjerg. Indtil videre er der solgt over 1000 armbånd til hele landet og over 100.000 kroner er kommet i hus.

- Vi vil selvfølgelig gerne samle penge ind for at støtte de her to kollager og deres pårørende, men det er også ligeså meget for at sende et signal om, at vi betjente og befolkningen altså står sammen, siger Mona Weiss Stenild. Hun arbejder i afdelingen for organiseret kriminalitet i Vordingborg.

Indsamlingen løber frem til den 31/12 og efterfølgende vil overskuddet blive leveret til de to betjente samt deres pårørende.

Du kan læse mere om de blå armbånd her.