Sådan undgår du myggestik

I det danske sommerland florerer der rigtigt mange råd til, hvordan man undgår at blive stukket af myg. Her får du en række helt uofficielle tips samt de officielle myggeråd fra miljøministeriet:

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det våde og kølige forår har været perfekt for myggene. Det kan mærkes på campingpladsen Østersøparken nær Bøtø på Falster.

Myggene er jo simpelthen en plage, når det er skumringstid. Når det er værst er vores gæster rigtig trætte af det, siger Pia Hansen, der er lejrchef på campingpladsen.

Vi tager ud på campingpladsen for at høre, hvordan campingfolket holder myggene på afstand:

- Vi spiser masser af frisk hvidløg. Det samme gælder for mine heste, dem giver jeg også hvidløg om sommeren, siger Maria Bendtsen fra Vordingborg.

Ole Jensen fra Herlev tager andre drastiske midler i brug, hvis han skal ud et sted med mange myg:

- Salmiakspiritus er særdeles effektivt. Det kan de ikke lide, fortæller han.

På med de lange klæder

Andre tager knap så harske midler i brug. Helle Carlson fra Ølstykke sætter en kop vand med en citron i ved siden af sin seng, når hun skal sove. Det er hendes erfaring at det holder myggene væk.

Miljøministeriet påpeger at den mest effektive måde at undgå myggestik selvfølgelig er at sørge for, at myggene ikke kan finde et sted at stikke. En nem løsning er lange bukser og ærmer om aftenen og natten, hvor myggene stikker.

Hvis en myg alligevel finder et sted at stikke, er anbefalingen at lade den stikke færdig, for så vil myggestikket klø mindre, fordi myggen tager en del af det kløende giftstof med, når den har suget færdigt. Det kløende giftstof er i øvrigt et stof myggen sprøjter end så blodet ikke størkner mens den suger.

Miljøstyrelsens råd