¨

Så er der gratis morgenmad til skolebørn på Lolland-Falster

Eskilstrup Skole på Falster er en af de skoler, der er med i projektet. Her fik børnene i dag blandt andet cornflakes og knækbrød. Foto: TV ØST

01:00

Eskilstrup Skole på Falster er en af de skoler, der er med i projektet. Her fik børnene i dag blandt andet cornflakes og knækbrød.

1 af 2

Fra i dag kan alle skolebørn på Lolland og børn fra seks skoler på Falster få gratis morgenmad, inden skoledagen begynder.

Uden mad og drikke duer helten ikke.

Sådan lyder et dansk ordsprog, og det begynder alle skoler i Lolland Kommune og seks skoler i Guldborgsund Kommune nu at efterleve.

Fra og med i dag kan skolebørnene nemlig få gratis morgenmad, inden de skal i gang med at regne brøker og bøje tyske verber.

Bekæmper madspild

Initiativet hedder Hjernemad, og det skal skabe større trivsel og styrke koncentrationen.

Samtidig er projektet også en del af kampen mod madspild. Morgenmaden bliver nemlig tilbudt i samarbejde med fødevareBanken. FødevareBanken indsamler og fordeler overskudsmad rundt omkring i landet.

Projektet er finansieret af TrygFonden, som har doneret 700.000 kroner. 

Om Hjernemad

  • I alt er 17 skoler med i ordningen.
  • Alle skoler på Lolland er en del af projektet.
  • Derudover er seks skoler på Falster med: Eskilstrup Skole, Fjordskolen, Nysted Skole, Sydfalster Skole og Møllebakkeskolen.
  • Projektet kører resten af skoleåret ud og næste med.
  • Projektet er kun finansieret i dette skoleår. Næste år skal skolerne selv finansiere køleskabe og personale med mere. Maden er gratis, fordi det kommer fra fødevareBanken.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App