Revy går nye veje: - Vi har endnu mere brug for at smile om vinteren end om sommeren

Nykøbing Falster Revyen opretter en ekstra revy, som skal afvikles om vinteren.

- Vi har endnu mere brug for at smile om vinteren end om sommeren

Sådan siger revy-direktør Mickey Pless, der nu kan lancere en ny satsning fra revyens side: En revy, der spiller i januar måned.

quote I vinterrevyen dykker vi ned i skattekisten, og vælger også de numre, som vi ved virker

Mickey Pless, Nykøbing F. Revyen.

- Vi har haft det på tegnebrættet i et års tid. Og tanken er, at det skal være mindre og mere simpelt om sommeren. Det skal vare 80 minutter uden en pause - og så kan folk jo også komme og spise middag inden og få en god aften ud af det, siger han.

Ny tradition

Håbet er, at vinterrevyen skal være en ny tradition i Nykøbing Falster. Mickey Pless har dog valgt at starte forsigtigt ud, og kun spille revyen hen over ti dage i januar.

- Jeg vil ikke sætte et større skib i søen end det kan bære - og jeg vil ikke sætte forretningen på spil. Hvis folk ikke vil have en vinterrevy, så må det ikke vælte hele læsset. Men vi tror på det, og satser på, at det kan blive en ny tradition her i Nykøbing, fortæller han.

Tidligere har Amagerscenen haft vinterrevy, og Odense Sommer revy startede faktisk som en vinterrevy - men i dag er Nykøbing Falster Revyen ene om at gennemføre arrangementet.

Mickey Pless er da heller ikke i tvivl om, at det fortsat er sommerrevyen, der er første prioritet. Vinterrevyen er så at sige tænkt som en lille dessert, der skal nydes om vinteren.

- Det er en anden revy. Det er ikke tænkt som en kæmpe opsætning - og dermed er det også billigere. Samtidig håber vi, at det bliver lidt mindre, mere hyggeligt og mere intimt, siger han.

Der er således kun tilknyttet tre skuespillere til revyen - det er Leif Meibom, Rikke Buch Bendtsen og Jan Schou - derudover er Mickey Pless kapelmester.

Det, der virker

Der vil blive spillet sikkert til revyens forestillinger, siger Mickey Pless.

- I vinterrevyen dykker vi ned i skattekisten, og vælger også de numre, som vi ved virker. Det skulle gerne være 80 minutter, hvor man griner. Det kan godt være, at det er numre, vi har set andre steder, men der vil også være nye numre, som er skræddersyet til Nykøbing, siger han.

Den nye revy får premiere den 13. januar 2022 kl. 20.00 på Nykøbing F. Teater.