Rejsegilde på internationalt anerkendt folkeskolebyggeri

Til næste år kan Guldborgsund Kommune tage en ny svanemærket skole i brug. I dag blev der holdt rejsegilde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Byggeriet af en helt ny folkeskole i Guldborgsund Kommune skrider frem, og i dag blev en milepæl markeret.

Den kommende næsten 8.500 kvadratmeter store skole med plads til 580 elever og 100 ansatte er nu så langt fremme, at bygherren, Guldborgsund Kommune, i dag kunne holde rejsegilde.

quote Vi er bæredygtige ned til det mindste

Jesper Blomberg (DF), udvalgsformand, Guldborgsund Kommune

- Denne her skole kommer til at byde på meget nyt i forhold til det gamle byggeri. Vi følger med tiden, og jeg ville – hvis jeg var barn i dag – glæde mig til at være med på skolen, siger Jesper Blomberg (DF), der er formand for Børn- og Skoleudvalget i Guldborgsund Kommune.

- Det bliver storslået for dem.

Jesper Blomberg (DF), formand for Børn- og Skoleudvalget, Guldborgsund Kommune.
Jesper Blomberg (DF), formand for Børn- og Skoleudvalget, Guldborgsund Kommune. Foto: Martin Stilling - TV2 ØST

Skolen er ikke hvilken som helst ny skole.

Det er landets første svanemærkede skolebyggeri, og allerede inden færdiggørelsen har byggeriet opnået international anerkendelse.

- Vi valgte som kommune at sige – kører vi det fuldt ud? Det gør vi – og så blev det en svanemærket skole. Det vil sige, vi er bæredygtige ned til det mindste, forklarer Jesper Blomberg.

Læs også
Endnu en international anerkendelse til ny skole på Lolland
Læs også
Endnu en international anerkendelse til ny skole på Lolland

Dette indebærer blandt andet et lavt energiforbrug, godt indeklima og strenge krav for valg af både byggematerialer og kemikalier.

Skolen ventes færdigbygget til næste år.
Skolen ventes færdigbygget til næste år. Foto: Martin Stilling - TV2 ØST

Færdig i 2023

Prisen for byggeriet er budgetteret til 140 millioner kroner – samt yderligere anslået 50 millioner en forventet udvidelse af skolen – noget som er nødvendigt i takt med den udvikling, som skolen ifølge udvalgsformanden er med til at drive frem:

- Det betyder bosætning i kommunen. Jeg er utrolig stolt over, vi har taget det her skridt. Jeg kan se, den interesse, der allerede nu er formet for Guldborgsund og den der er formet for Sundby som bydel. Den bosætning, der sker nu, den tror jeg helt sikkert er afledt af nybyggeriet.

Byggeriet af den nye skole var ifølge de oprindelige planer sat til at stå færdig i sommeren 2022 – men coronapandemien og krigen i Ukraine med forsyningsproblemer til følge har udskudt færdiggørelsen til 2023.

Daværende formand for Børn-, Familie- og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune – og i dag borgmester i kommunen – Simon Hansen (S) var med til at tage første spadestik i maj 2021.