Råd advarer mod at forstyrre indbrudstyve

Selv om det nogle gange lykkes at få bugt med indbrudstyven, advarer Det Kriminalpræventive Råd om at gribe ind, som en mand torsdag nat gjorde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Natten til torsdag forsøgte en mand i Sakskøbing at standse en indbrudstyv i sit hjem. Tyven endte med at banke manden med koben, så han fik kraniebrud og var i livsfare, og Det Kriminalpræventive Råd advarer mod selv at tage affære.

- Umiddelbart vil jeg sige, at hvis man overrakser en tyv, uanset om det er nat eller dag, så skal man sørge for at bringe sig selv i sikkerhed. Vedkommende vil som regel være mere forberedt end en selv, så rådet her fra er, at man låser sig selv inde et sted, hvis det er muligt, siger Merete Djurhuus, der er konsulent i rådet.

Brug øjnene

Hun tilføjer, at det derefter gælder om at få fat i politiet og forsøge at få så godt et signalement af gerningsmanden som muligt.

- Brug øjnene. Se hvad vej tyven stikker af, kig efter eventuelle nummerplader på bilen og se, hvordan vedkommende ser ud. Sådan nogle informationer vil politiet være glade for at få, siger Merete Djurhuus.

80-årig slog mand ned med margarineflaske

Hun har dog eksempler på, at det nogle gange er gået godt, når indbrudsramte har grebet ind. På et tidspunkt var der en cirka 80-årig kvinde, der fik has på en gerningsmand ved at slå ham med en flaske med stegemargarine.

Alligevel påpeger hun risici ved at forsøge at standse tyven.

- Man behøver ikke lægge sig fladt ned, hvis man føler, man står over for nogen, man mener at kunne klare, men det er en afvejning af situationen. Det sikreste er stadigvæk at bringe sig selv i sikkerhed. Du ved ikke, hvad det er for en type, du står over for, og hvad der kan ske, lyder det fra Merete Djurhuus.

Manden fra overfaldet i Sakskøbing er i øvrigt uden for livsfare.