¨

Portører nedlægger arbejdet på sygehuse

Foto: TV ØST

Portørerne på de fleste sygehuse i Region Sjælland har nedlagt arbejdet. Det sker som protest mod at blive omskolet til serviceassistenter.

Portørerne på en række sygehuse i Region Sjælland har tirsdag nedlagt arbejdet.

Det sker som protest mod at blive omskolet fra klassiske portører til serviceassistenter, der eksempelvis kan hjælpe med rengøringsopgaver. Det erfarer TV ØST.

Region Sjælland bekræfter, at der er en strejke blandt portørerne, men kan indtil videre ikke sige meget om konsekvenserne  - eksempelvis hvor mange operationer, der er aflyst som en konsekvens af strejken.

De oplyser dog, at der vil blive oprettet et nødberedskab, sådan så alle akutte patienter stadig kan modtage behandling.

Ifølge TV ØSTs oplysninger startede strejken på Sygehuset i Nykøbing Falster - og bredte sig dernæst til sygehusene i Næstved, Holbæk, Roskilde og Slagelse. Kun sygehusene i Køge og Ringsted ser ud til at være gået fri af strejken. 

Det er ikke tilfældigt, at strejken startede i Nykøbing Falster. Her er man nemlig med i første bølge af den tvungne omskoling. Den har mødt voldsom kritik blandt portørerne, da de under uddannelsen går meget ned i løn - blandt andet fordi de ikke har så mange aften- og nattevagter.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App