Politiet vil ikke sige undskyld til sygeplejersker

Sygeplejersker føler sig krænket over anklagers udtalelser i drabssag, men får ingen undskyldning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Anklagemyndigheden afviser ifølge Dansk Sygeplejeråd at trække en udtalelse tilbage om, at 'det ikke er usædvanligt, at sygeplejersker kan finde på at tage livet af patienter.'

Det oplyser Grete Christensen, der er formand for Sygeplejerådet, torsdag til Ritzau, efter at hun har modtaget et brev fra anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- De siger nej til at trække udtalelsen tilbage, blandt andet fordi de ikke har kunne finde det tv-klip, hvor udtalelsen er fremsat, siger Grete Christensen.

Henviste til undersøgelse

Det var i forbindelse med et retsmøde i sidste uge den såkaldte sygeplejerskesag, at advokaturchef Jeanette W. Andersen ifølge Sygeplejerådet gik over stregen.

I sagen er en sygeplejerske sigtet for fire drab og et drabsforsøg mod patienter, og da Jeanette W. Andersen efter retsmødet af en journalist blev spurgt om, hvad der kunne være sygeplejerskens motiv, kom hun med den omstridte udtalelse.

Andersen henviste til en undersøgelse, som beskriver, hvordan sundhedspersonale i andre tilfælde har dræbt patienter.

En chance mere

Sygeplejerådet opfatter advokaturchefens udtalelse som injurierende og krænkende, og har krævet, at Jeanette W. Andersen æder sine ord. Men det lader altså ikke til at ske.

Grete Christensen oplyser til Ritzau, at man nu har sendt anklagemyndigheden et link til det tv-klip, hvor advokaturchefens udtalelse står skarpest.

- Så nu får de en chance mere, og så må vi afvente deres svar, siger Grete Christensen, der ikke på nuværende tidspunkt vil tage stilling til, om Sygeplejerådet vil gå så langt som at anlægge en injuriesag mod advokaturchefen.

/ritzau/