Politi: Udtalelse fra advokaturchef var ikke injurierende

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har undersøgt en udtalelse fra advokaturchef Jeanette Wincentz Andersen og finder, at den ikke var injurierende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var ikke injurierende, da advokaturchef Jeanette Wincentz Andersen udtalte, at det ikke er usædvanligt, at sygplejersker kan finde på at tage livet af patienter. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Sage ner blevet undersøgt, fordi der de seneste dage har været en del pressemæssig interesse omkring udtalelsen, som Dansk Sygeplejeråd har fundet injurierende.

Jeanette Wincentz Andersen er anklager i sagen fra Nykøbing Falster Sygehus, hvor en sygeplejerske sidder varetægtsfængslet sigtet for manddrab. Advokaturchefen har i den forbindelse bl.a. udtalt:

- Det viser sig jo faktisk, at undersøgelser rundt omkring i verden har godtgjort, at det ikke er usædvanligt, at sygeplejersker kan finde på et tage livet af patienter.

En ærgerlig sag

Som følge af Dansk Sygeplejeråds henvendelse har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi undersøgt sagen og finder ikke den af Dansk Sygeplejeråd anførte udtalelse for injurierende.

Dette skal også ses i lyset af artikler omkring samme emne som tidligere er bragt i Sygeplejerådets medlemsblad Sygeplejersken.

- Jeg synes, det er en ærgerlig sag, og advokaturchef Jeanette Wincentz Andersen har til flere medier udtalt, at hun ikke har ønsket at støde nogen med sin udtalelse, siger chefanklager Henriette Rosenborg Larsen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har ikke yderligere kommentarer til sagen.