¨

Peter Madsen har flyttet fængsel efter overfald

Peter Madsen får efter et overfald lov at flytte til et andet fængsel. Foto: Joi Ito, Flickr (https://www.flickr.com/photos/joi/5183397101/in/photostream/)

Drabsdømte Peter Madsen er blevet forflyttet fra Storstrøm Fængsel på Falster.

Den drabsdømte Peter Madsen er blevet forflyttet fra Storstrøm Fængsel på Falster til Herstedvester i Albertslund for at afsone sin livstidsdom for drabet på journalisten Kim Wall.

Det oplyser hans forsvarsadvokat, Betina Hald Engmark, til Ekstra Bladet.

- Han er rykket til Herstedvester, siger hun til avisen.

Hald Engmark ønsker ikke at uddybe over for Ekstra Bladet, hvornår Madsen blev flyttet til Herstedvester Fængsel, som ligger i Albertslund.

Hun fortæller dog, at hendes klient længe har ønsket at bliver flyttet.

Slået af medindsat

Det var 8. august, at den drabsdømte blev overfaldet af en 18-årig medindsat. Medfangen slog ham i ansigtet, så Madsen fik skader og kortvarigt måtte til behandling på hospitalet.

Anklageskriftet mod den unge medindsatte er endnu ikke lavet, og sagen er ikke berammet i retten, skriver Ekstra Bladet.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vurderede sagen til at være i den forholdsvis milde ende. Ved grove overfald vil anklagemyndigheden ifølge Ritzau normalt kræve overfaldsmanden varetægtsfængslet, men det skete ikke i forbindelse med overfaldet på Peter Madsen.

Læs også Drabsdømte Peter Madsen overfaldet i fængslet

Peter Madsen blev tidligere på året kendt skyldig i og idømt fængsel på livstid for at have mishandlet og dræbt den svenske journalist Kim Wall i august sidste år.

Han nægtede sig skyldig i drabet, men han valgte at acceptere rettens afgørelse om skyldsspørgsmålet. Til gengæld har han anket straffens længe. Den vil han have sat ned.

Ankesagen begynder i Østre Landsret 5. september.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App