¨

Par klager over spildevand på deres vej

Foto: TV ØST

I længere tid har familien Henriksen fra Nørre Alslev oplevet store mængder af spildevand ved deres hjem, og de er frustrerede over, at problemet ikke er løst.

Finn og Charlotte Henriksen er trætte af spildevand på deres markvej.

Gennem cirka 8 måneder har parret oplevet, at en brønd, der er placeret på vejen, hvor de bor, jævnligt løber over, og det mener de ikke på nogen måde er acceptabelt.

 - Jeg synes, det er ulækkert og uhygiejnisk, og det er rigtig træls at gå og køre i hver dag, når vi følger børnene til bussen, siger Finn Henriksen, der suppleres af sin kone, Charlotte Henriksen:

- Ja, vi tænker jo selvfølgelig rigtig meget på vores børn, som skal krydse vejen, hvor der flyder med diverse væsker og bakterier Det kan ikke være sundt, og jeg synes ikke, det er ok, for det er så voldsomt, at de jo ikke kan gå udenom, siger hun.

Det er Guldborgsund Forsyning, der har ansvaret for, at brønden fungerer, som den skal. Ifølge forsyningen skyldes problemet formentlig en anlægsfejl, og at der i øjeblikket løber for meget vand igennem rørene efter etableringen af et nyt kloaksystem.

- Det er et stort system, vi har fået etableret, og vi har haft nogle fejl på det, som vi er i gang med at undersøge nærmere, siger Morten Evald, der er driftsleder for spildevandsområdet i Guldborgsund Forsyning.

Forsyningen anerkender dog parrets frustrationer og understreger, at de arbejder på højtryk for at finde en løsning så hurtigt som muligt.

- Vi har indkaldt hovedentreprenøren, der har haft hovedopgaven med at kloakere, og de sidder i disse timer og ser på det, siger Morten Evald.

02:41 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App