Pårørende efter dom: - Stine ønskede aldrig at komme herfra

Pårørende til dræbte Stine Kitt Jørgensen var torsdag mødt op i retten for at høre tiltaltes forklaring.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Næsten et års ventetid blev i dag bragt til ende for de efterladte til Stine Kitt Jørgensen, der blev dræbt i februar måned sidste år, imens hun var indlagt på Oringe Psykiatriske Hospital i Vordingborg.

Den nu 21-årige Wolfgang Enderleit blev i dag dømt ved retten i Nykøbing Falster til psykiatrisk behandling på ubestemt tid for den 27. februar 2021 at have kvalt og dræbt Stine Kitt Jørgensen i rygergården på Oringe Psykiatriske Hospital.

quote Uanset, hvor syg Stine har været, så har hun aldrig ønsket at komme herfra

Anna Birgitte Larsen, mor til dræbte

- Det er en form for lettelse, og man kan sætte et punktum for det i hvert fald, siger Anna Birgitte Larsen, der er mor til Stine Kitt Jørgensen.

Hun håber, at sagen i det mindste vil betyde, at andre ikke skal opleve noget lignende ske.

- Det skulle nødig ske igen for nogle andre.

Søgte på kvælning

Under retsmødet kom det frem, at Stine Kitt Jørgensen ifølge Wolfgang Enderleit angiveligt have givet udtryk for, at hun gerne ville dø, da de havde talt sammen i rygergården. Den forklaring udfordrede politiets anklager Charlotte Skovmand dog, da hun fremviste den dømtes søgehistorik på nettet fra aftenen før, mindst otte timer før drabet.

Allerede om natten havde manden ifølge bevismaterialet i retten søgt på sætninger som “Hvor lang tid tager det at blive kvalt,” og “Hvad er den værste måde at dø på.”

Læs også
Stine blev slået ihjel på psykiatrisk afdeling - nu går retssagen mod 21-årig mand i gang
Læs også
Stine blev slået ihjel på psykiatrisk afdeling - nu går retssagen mod 21-årig mand i gang

Og ifølge Anna Birgitte Larsen er det også helt usandsynligt, at hendes datter skulle have sagt noget sådant.

- Uanset, hvor syg Stine har været, så har hun aldrig ønsket at komme herfra. Det kan måske godt være, de måske har talt om at komme herfra – og jeg kan også forestille mig, at Stine har talt om det at komme derfra – men der har hun helt sikkert ment: at komme fra Vordingborg, hun har aldrig ønsket at komme af med livet – aldrig.

Savner svar

Wolfgang Enderleit, der var tiltalt for at have kvalt Stine Kitt Jørgensen på Oringe Psykiatriske Hospital, erkendte i dag drabet ved retten i Nykøbing Falster. Tilbage ved grundlovsforhøret nægtede han sig ellers skyldig. Derfor blev en række vidner aflyst, og den ellers tre dage lange retssag blev afgjort på én enkelt dag.

Men selvom der i dag blev fældet både dom, og tiltalte valgte at modtage dommen på stedet, så oplever de pårørende på det nærmeste, at retssagen efterlader dem med flere spørgsmål end svar, fortæller Helle Andersen, der er moster til Stine Kitt Jørgensen:

- Hvornår fandt man Stine, hvornår slog han hende ihjel og hvornår har de set hende sidst – der var sådanne ting, der rodede lidt rundt i hoved og jeg tænkte; hvor var personalet der skulle beskytte Wolfgang og hvor var personalet der skulle beskytte Stine. De var begge to syge.

Imens der også nager et indtryk af, at der ikke har været styr på sikkerheden.

- Jeg håber, at man inden for sådan et system som psykiatrien i hvert fald på den afdeling, hvor Stine og Wolfgang var, der har manglet en helt klar ansvars- og opgavefordeling på, hvem der er hvor og hvornår og med hvilke patienter. Fordi, havde der været det, var det her ikke sket, siger Anna Birgitte Larsen.


Nyhedsoverblik