På jagt efter oldtiden i Orehoved

Den kommende Storstrømbro har fået arkæologerne i arbejde. På begge sidder af broen vil arkæologerne gå på jagt efter oldtidsfund. Lige nu er de i gang ved Orehoved på Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der graves med skeer og gravemaskiner, der sættes gule pinde i jorden og GPS-koordinater bliver tastet ind. Ved Orehoved på Falster er arkæologer fra Museum Lolland-Falster i fuld gang med jagten på oldtiden. 

For arkæologerne har nemlig stukket en finger i jorden for at finde ud af, hvad der rørte sig for flere tusinde år siden.

- Man kunne godt forestille sig, der hvor der er nogle små højdedrag, at der kunne have ligget nogle huse. Man har ogs gerne anlagt sine gravpladser tæt på, så dem kan vi også risikere at finde, siger Marie Brinch, arkæolog fra Museum Lolland-Falster.

Men før de kan få svar på, hvordan det så ud for flere tusinde år siden, skal der flyttes noget jord. Indtil videre har de fundet forskellige spor, der skal følges op på senere.

- Vi har for eksempel fundet en kogestensgruppe. Det er et sted, hvor de måske har lavet mad, siger Signe Fog Mogensen, arkæolog fra Museum Lolland-Falster

Arkæologerne forventer dog, at der bliver masser andre spor at gå efter. Området der skal udgraves er ca. 10 hektar - og arkæologer glæder sig til at grave sig dybere ned i oldtidens muld

- Jeg synes hele Nordfalster er et spændende område. Det er faktisk også et område, vi ikke har gravet så meget i, så derfor ved vi ikke præcis, hvor meget der ligger under jordoverfladen, så derfor har vi store forventninger, siger Marie Brinch.

Udgravningerne forventes at være færdig i start december i år.