Nyt røgmesterpar er klar til at føre røgeri videre

Når Gedser Røgeri åbner 27. marts bliver det med nye ejere bag disken. Chris og Mark Gregorius Holm Elsner hedder det nye røgmesterpar.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De har en lille røgeovn stående i haven ved sommerhuset i Gedesby Strand, men fra 27. marts kommer ægteparret Chris og Mark Gregorius Holm Elsner til at betjene nogle lidt større ovne.

De har nemlig overtaget Gedser Røgeri og kan nu kalde sig byens nye røgmesterpar.

- Vi har altid haft en stor passion for mad - både for at lave det og indtage det - og da muligheden for at overtage røgeriet bød sig, tænkte vi faktisk ikke så meget over det, men kastede os bare ud i det, fortæller 32-årige Chris Gregorius Holm Elsner.

Dejligt at nogen tager over

Siden 2016 har Hanne Zimmermann og Erik Nielsen stået bag disken i røgeriet, men i efteråret måtte parret erkende, at Erik Nielsen  leddegigt ikke var foreneligt med at fortsætte det travle arbejde. 

Læs også
Røgeri lukker ned på havnen – lokale mener, det er en katastrofe
Læs også
Røgeri lukker ned på havnen – lokale mener, det er en katastrofe

Derfor blev forretningen sat til salg, og det vækker glæde hos det forhenværende røgmesterpar, at det nu er Chris og Mark Gregorius Holm Elsner, der overtager.

- Når nu omstændighederne er, som de er, så er det helt vildt dejligt, at der er nogen, der tager over, og at det lige er Chris og Mark, er vi glade for. De er kommet i forretningen, og Mark har været på røgkursus hos Erik. De er meget entusiastiske og har mange gode ideer, lyder det fra Hanne Zimmermann.

Har sagt op og tager orlov

Chris Gregorius Holm Elsner arbejder til daglig på professionshøjskolen Absalon, hvor han koordinerer skemaerne for de studerende og ansatte. Han har sagt sit job op for at hellige sig det nye liv som røgeriejer, mens hans bedre halvdel beholder sit arbejde som konsulent i Skattestyrelsen, hvor han efter en orlov henover sommeren dog går på deltid. 

quote En ting er jo at gå og pusle med vores egen lille ovn hjemme i haven. Noget andet er at styre de her store ovne, hvor der næsten kan være et helt håndboldhold indeni

Chris Gregorius Holm Elsner, røgmester, Gedser Røgeri

Siden de fik en røgeovn i julegave for nogle år siden, har parret eksperimenteret med håndværket, og de lover nye retter på menukortet, når dørene åbner i røgeriet.

- Vi vil rigtigt gerne åbne folks øjne for, at det ikke kun er fisk, man kan ryge, så vi går og barsler med lidt forskellige opskrifter lige nu. Vi kunne godt tænke os at blive det sted, hvor folk kører til for at købe lækkert, hjemmelavet pålæg, siger Mark Gregorius Holm Elsner.

Sommerfugle i maven

Den 27. marts skal deres rygefærdigheder så stå sin prøve, og det er med en vis portion spænding, at parret slår dørene op.

- Der er helt klart sommerfugle i maven. Heldigvis har Erik været så sød at sætte os ind i, hvordan ovnene virker. En ting er jo at gå og pusle med vores egen lille ovn hjemme i haven. Noget andet er at styre de her store ovne, hvor der næsten kan være et helt håndboldhold indeni, siger Chris Gregorius Holm Elsner, og Mark Gregorius Holm Elsner tilføjer:

- Vi skylder i det hele taget Hanne Zimmermann og Erik Nielsen en stor tak for det, de har startet op og gjort forretningen til. Det er en ære for os at overtage den, siger han.

Vil arbejde benhårdt

At dømme på de de mange kommentarer, der er kommet som reaktion på parrets overtagelse af forretningen både på de sociale medier og i lokalmiljøet, så glæder kunderne sig også til, at der igen kommer røg i skorstenene i Gedser Røgeri. 

- Det har været meget overvældende, og vi vil arbejde benhårdt for at leve op til folks forventninger. Det betyder meget, at vi kan være med til at vise, hvor god en by Gedser er, og hvad den har at byde på, siger 37-årige Mark Gregorius Holm Elsner.

Gedser Røgeri åbner igen 27. marts klokken 10.



Nyhedsoverblik