Nyt kulturcenter åbner ved Fuglsang Kunstmuseum

Torsdag bliver snoren til et nyt kulturcenter ved Fuglsang Kunstmuseum på Lolland klippet over. Her skal forskellige kunstarter i fremtiden mødes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det har kærvet 5 års slid og 27 millioner kroner i fondsstøtte. Men på torsdag åbner det nye kulturcenter, KUMUS, ved Fuglsang Kunstmuseum på Lolland.

Kulturcenteret vil danne ramme om flere forskellige kunstneriske aktiviteter på tværs af kunstarterne musik, teater og billedkunst. Og der bliver især plads til børnekultur i det nye kulturcenter.

 - Det betyder, at vores børnekulturformidling vokser heftigt, siger Lene Vesten, PR-ansvarlig ved Fuglsang Kunstmuseum til TV ØST og tilføjer:

- Vi ligger godt nok på Lolland, men vores geografiske område ligger i hele det gamle Storstrøms Amt.                

Mejeri omdannet til moderne koncertsal

Det nye kulturcenter kommer til at ligge i områdets gamle bygninger. Det tidligere mejeri er omdannet til en moderne koncertsal, der også kan anvendes til andre kulturelle formål som teater, foredrag og konferencer.  

I den modsatte ende af bygningen er forpagterens bolig indrettet til lokaler, hvor børn og unge får formidlet kunsten og selv får mulighed for at udfolde sig kreativt.  

Projektet er blevet til med støtte fra Realdania, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Guldborgsund Kommune og Arbejdsgivere i Nykøbing Falsters Fond. Den udvendige renovering af bygningen har fået EU-støtte via LAG Guldborgsund.