Nu er retssagen i gang: Fik betjent uskyldige dømt i retten?

En 59-årig politibetjent er tiltalt for i tre sager at have talt usandt i retten, så flere personer er blevet dømt for færdselsforseelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politifolk regnes normalt i Danmark blandt de faggrupper, der har den allerhøjeste troværdighed.

Tirsdag er en politibetjent imidlertid tiltalt ved Retten i Nykøbing Falster for i tre sager mellem 2011 og 2015 at have vidnet falsk mod bilister fra Lolland og Falster, så de efterfølgende er blevet dømt for at køre påvirket af enten hash eller alkohol. 

Der er nedlagt navneforbud i sagen, ligesom den omtalte mands politikreds ikke må nævnes.

Retssagen begyndte klokken 9.30 i et af de mindre retslokaler ved Retten i Nykøbing Falster - et lokale der er fyldt med tilhørere. TV ØSTs journalist Jessica Skovmose liveblogger fra retssalen. Se bloggen nederst i artiklen.

Vi kender ikke motivet

Retssagen er speciel, da der ikke er noget kendt motiv for, at manden ifølge tiltalen valgte at udskrive falske rapporter om færdselskontroller og efterfølgende valgte at afgive urigtige oplysninger i retten om sagerne.

Det er politimanden tiltalt for

Betjenten selv nægter sig ifølge sin advokat Stine Gry Johannessen skyldig i tiltalerne.

Sagen er usædvanlig, fordi de falske vidneudsagn og rapporter ifølge Statsadvokaten i København har fået andre dømt. Det er dog ikke uhørt, at betjente selv havner på anklagebænken i en retssal.

Tidligere på året er to politiledere tiltalt for at lyve i retten om forløbet i Tibetsagen. I en anden sag fra 2015 blev to betjente straffet med dagbøder, fordi de skrev en falsk politirapport for at dække over en meddeler.

Betjent tiltalt for at lyve i retten

playliveblog