Nørre Alslev Skole summer af Spil Dansk

I dag fejres dansk musik i hele regionen. Det sker på den årligt tilbagevendende begivenhed: Spil Dansk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Nørre Alslev Skole har hver en afkrog fra klokken 8 torsdag morgen summet af dansk musik – og det fortsætter hele dagen indtil klokken 17. 

Årsagen er, at den sidste torsdag i oktober er officiel Spil Dansk-dag, hvor dansk produceret musik fejres i hele landet – og i dag bliver markeret et utal af steder i hele vores region. Heriblandt på Nørre Alslev Skole. 

- Alle elever, pædagoger og lærere skal arbejde med dansk musik hele skoledagen i den ene eller anden form, tilpasset forskellige fag, fortæller Reidar Foss Hansen, der er pædagog på Nørre Alslev Skole. 

Eleverne har blandt andet i løbet af torsdag morgen prøvet af høre gammelt dansk musik og søge gamle danske kunstnere frem i Historie. I Matematik arbejdede eleverne med Musik og Brøker. Eleverne klippede også noder ud – og hørte Far Til Fire, mens de skulle slappe lidt af. Andre arbejdede med en musikquiz. 

- I år har musikken bredt sig ud til hele skolen som for én dag sætter det normale skema på hylden og lader musikken strømme ud i samtlige klasseværelser. Det kan være én analyse af en sangtekst i dansk el. X-factor shows i musik, eller kreation af én bestemt middag tilpasset en bestemt ret i det nye fag madkundskab, kun fantasien sætter grænse, fortæller han. 

Klokken 14.00 fyldes scenen i den nye aula på skolen med røg og lys, og det offentlige show med optrædende fra skolen og udefrakommende musikere fra Toreby Spillemænd sættes i gang.

Videoen nedenfor er oploadet via www.tveast.dk/sendvideo af Reidar Foss Hansen, pædagog på Nørre Alslev Skole: